WANNEER GEEN TRAINING AANBIEDEN AAN W-INSTALLATEURS?

  • Door: Ralitsa Ruseva
  • 27 januari 2022
  • Installatie

Trainingen zijn voor installateurs een essentieel middel om die ontwikkelingen bij te houden en om minder ervaren installateurs bekwaam te maken. Daarnaast is het voordeel voor fabrikanten en groothandels die trainingen aanbieden, dat de band die hun klanten met hun merken en bedrijf hebben, versterkt wordt. Maar in drukke tijden kunnen installateurs moeilijk de tijd vinden om trainingen te volgen, trainingen die ze uiteindelijk helpt tijd te besparen.

Gezien die paradox is het essentieel om te weten wanneer installateurs wél tijd hebben om trainingen te volgen. Daarom hebben we 700 w-installateurs en loodgieters uit 6 Europese landen die vraag gesteld tijdens de interviews voor het Q1 2021 rapport van de European Mechanical Installation Monitor van USP Marketing Consultancy. 

In Duitsland, Frankrijk en Polen lijkt de winter de voorkeur te hebben om trainingen te volgen. Hoewel januari en februari ook hoog scoren in het Verenigd Koninkrijk, is juli daar volgens de installateurs toch de beste maand voor trainingen. In België ligt de voorkeur rond de maand mei.

En dan is er nog Nederland, waar de verschillen erg klein zijn. Dat kan betekenen dat veel Nederlandse installateurs het eigenlijk altijd te druk hebben voor training, of dat ze gewoon geen voorkeur hebben, misschien omdat het weer in Nederland dikwijls vier seizoenen in een dag laat zien.

Seizoen en weer maken het verschil

Wat heeft het weer er nou mee te maken? Nou, op dit moment hebben we het zelfs liever over het weer dan over de pandemie, en dit onderwerp staat ons dat gelukkig toe omdat voorkeur voor trainingstijden af hangen van seizoen en weersverandering. Hoewel w-installateurs uit verschillende landen geen voorkeur voor periode van training delen, zijn ze het wel eens over de periode waarin ze liever geen training volgen.

Wanneer in de herfst dagen korter worden en de temperatuur zakt zijn installateurs in alle landen druk om de installaties van hun klanten winterklaar te maken. Wanneer installaties, die in de warme zomermaanden weinig actief zijn geweest, weer volop aanstaan om de dalende temperatuur het hoofd te bieden, doen zich vaak onverwachte problemen voor die snel gerepareerd moeten worden. Naast die herfst periode lijken de laatste dagen van de zomer ook niet de voorkeur te hebben van installateurs uit Duitsland, Polen en Frankrijk.

Het juiste tijdstip maakt het verschil

Wat de reden ook mag zijn, de meeste w-installateurs uit het Verenigd koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Polen, België en Nederland zijn het er over eens dat de periode tussen augustus en november geen beste tijd is om training te volgen. Maar wat betekent dat voor fabrikanten?

Zoals blijkt uit de resultaten van het Q1 2021 rapport van de European Mechanical Installation Monitor zijn voor installateurs de fabrikanten de belangrijkste bron van informatie over trainingen. Dat is een mooie positie om te benutten. Het voorgaande laat zien dat je Europese installateurs in bepaalde maanden beter niet kan lastig vallen met trainingen. Maar wat als je die installateurs de informatie over en mogelijkheden voor training net na die periode aanbiedt, net na die drukke maanden waarin ze waarschijnlijk zijn geconfronteerd met bepaalde problemen die voorkomen kunnen worden door bepaalde trainingen te volgen?

Om te weten te komen welke bepaalde problemen installateurs ervaren en welke trainingen ze het liefst volgen in welk land verwijzen we naar het Q1 2021 rapport van de European Mechanical Installation Monitor van USP Marketing Consultancy.

Actueel nieuws

Voor meer informatie over onze expertise van en onderzoek naar bouwmaterialen kunt u contact opnemen met de verantwoordelijke partner hieronder.
We helpen u graag.

Onderzoek

Klanttevredenheid

Krijg inzicht in de beleving van uw klanten en breng de tevredenheid in kaart.

Branding

Hoe kan uw merk zich beter onderscheiden van de concurrentie? Hoe wordt het merk waardevoller voor uw doelgroep?

Customer journey

Een customer journey is de individuele ervaring van een klant met uw bedrijf.

Product Ontwikkeling

Zorg voor inzicht vanuit de eindgebruiker van uw product. En voorzie daarmee de ontwikkeling en design teams van relevante input.

Markt exploratie

Zorg voor de inzichten die u nodig heeft om succesvol te zijn in nieuwe markten

Pricing

Pricing is en blijft de grootste winst factor. Wij helpen u de juiste prijs bepalen voor uw producten.

Segmentatie

Begrijp de onvervulde behoeftes van uw (potentiele) klanten, identificeer potentie voor groei en bereik uw doelgroep op een effectieve manier.

Marktomvang

Breng je potentiele ROI in kaart door de grootte van uw markt in kaart te brengen en realistische sales targets te bepalen voor nieuwe markten.

Driver analyse

Weet welke elementen van de klantervaring de meeste impact hebben op tevredenheid, aanbevelingen en klantbehoud.

Nieuws

​Lees onze artikelen gebaseerd op de inzichten uit onze marktrapporten. 

Case Studies

Marktonderzoek Case Studies en industrie specifieke ervaring geven achtergrond en diepgang aan elk onderzoek project.

Over ons

Over ons, de organisatie en de mensen.

Over USP

Wat we doen, in woorden en getallen.

Ons team

Deze mensen maken USP.

Vacatures

We hebben verschillende uitdagende rollen.