VAN ALLE BRONNEN WORDEN WEBSITES VAN FABRIKANTEN HET MEEST GEBRUIKT DOOR ARCHITECTEN

European Architectural Barometer Q1 2020 – USP Marketing Consultancy

Websites van fabrikanten worden voornamelijk gebruikt voor het opzoeken van productspecificaties, prijzen en technische informatie

Hoewel veel websites en platforms inmiddels een volledig scala aan informatie voor architecten bieden, waardeert de Europese architect de website van fabrikanten nog steeds erg hoog. Het uitgangspunt van de zoektocht is echter meer generiek. De architect start de zoektocht op het internet via zoekmachines, maar uiteindelijk wordt er gericht op de fabrikantenwebsites gezocht. Dit is een betrouwbare bron voor architecten. Dit is vooral het geval wanneer architecten op zoek zijn naar specifieke productinformatie, prijzen of meer gedetailleerde technische informatie. In alle landen is dit de meest essentiële informatie die architecten verwachten op de website van de fabrikant. De website van fabrikanten is betrouwbaar en wie anders kan de meest up-to-date en meest gedetailleerde informatie per product bieden?

De website wordt nog niet vaak gebruikt om inspiratie op te doen; architecten maken hiervoor gebruik van onafhankelijke bronnen

Net als bij het zoeken naar productspecificaties, is het startpunt in de zoektocht van de architect bij het zoeken naar innovaties en nieuwe producten zoekmachines. Hoewel fabrikanten hun best doen om relevante inhoud voor architecten aan te bieden, lijken ze daar niet volledig in te slagen op dit vlak. De website is zeker een belangrijke informatiebron, maar architecten in heel Europa hebben aanvullende bronnen nodig om volledig in hun informatiebehoeften te voorzien wanneer ze op zoek gaan naar inspiratie. Het lijkt erop dat architecten een sterke voorkeur hebben voor andere bronnen dan de fabrikant, vooral als het gaat om informatie over esthetiek, nieuwigheden, en nieuwe product innovaties. Voor dit soort informatie vertrouwen architecten meer op onafhankelijke informatiebronnen zoals professionele vakbladen, maar ook op nieuwere informatiebronnen zoals online architectenportals.

Actueel nieuws

Voor meer informatie over onze expertise van en onderzoek naar bouwmaterialen kunt u contact opnemen met de verantwoordelijke partner hieronder.
We helpen u graag.

Onderzoek

Klanttevredenheid

Krijg inzicht in de beleving van uw klanten en breng de tevredenheid in kaart.

Branding

Hoe kan uw merk zich beter onderscheiden van de concurrentie? Hoe wordt het merk waardevoller voor uw doelgroep?

Customer journey

Een customer journey is de individuele ervaring van een klant met uw bedrijf.

Product Ontwikkeling

Zorg voor inzicht vanuit de eindgebruiker van uw product. En voorzie daarmee de ontwikkeling en design teams van relevante input.

Markt exploratie

Zorg voor de inzichten die u nodig heeft om succesvol te zijn in nieuwe markten

Pricing

Pricing is en blijft de grootste winst factor. Wij helpen u de juiste prijs bepalen voor uw producten.

Segmentatie

Begrijp de onvervulde behoeftes van uw (potentiele) klanten, identificeer potentie voor groei en bereik uw doelgroep op een effectieve manier.

Marktomvang

Breng je potentiele ROI in kaart door de grootte van uw markt in kaart te brengen en realistische sales targets te bepalen voor nieuwe markten.

Driver analyse

Weet welke elementen van de klantervaring de meeste impact hebben op tevredenheid, aanbevelingen en klantbehoud.

Nieuws

​Lees onze artikelen gebaseerd op de inzichten uit onze marktrapporten. 

Case Studies

Marktonderzoek Case Studies en industrie specifieke ervaring geven achtergrond en diepgang aan elk onderzoek project.

Over ons

Over ons, de organisatie en de mensen.

Over USP

Wat we doen, in woorden en getallen.

Ons team

Deze mensen maken USP.

Vacatures

We hebben verschillende uitdagende rollen.