TEKORT AAN GESCHOOLDE PROFESSIONELE SCHILDERS VERSPREIDT ZICH OVER EUROPA

Painter Insight Monitor 2020 – USP Marketing Consultancy

Nederland

Nederland en Duitsland zien het grootste tekort; Verenigd Koninkrijk en Frankrijk verslechteren snel

Op basis van de resultaten van de Painter Insight Monitor 2020 is het vermeende tekort aan arbeidskrachten het grootst in Nederland en Duitsland. Hier geeft 80-86% van de bedrijven aan dat er inderdaad een gebrek aan geschoolde arbeidskrachten is. Tegelijkertijd is de situatie in het Verenigd Koninkrijk (72%) en Frankrijk (58%) verslechterd. Speficiek voor het Verenigd Koninkrijk lijkt dit een direct effect van de aanstaande Brexit; schildersbedrijven vrezen de uitstroom van buitenlandse arbeidskrachten en weten dat er in eigen land slechts beperkt vakmensen beschikbaar zijn. Ook andere Europese landen zoals Polen (70%), Zweden (62%) en Denemarken (56%) kampen met een ernstig tekort aan arbeidskrachten.

“Er is een tekort aan arbeidskrachten omdat er minder jongeren in deze beroepen gaan. Ze gaan meer het kantoorleven in en dat soort dingen. In het licht van de Brexit denk ik ook dat sommige mensen naar huis zijn gegaan, zoals Poolse en Moldavische werknemers.” [Verenigd Koninkrijk]

Het tekort aan arbeidskrachten is de grootste uitdaging

Op de vraag welke uitdagingen in de nabije toekomst het meest impactvol zullen zijn, staat het tekort aan arbeidskrachten bovenaan. Het overtreft andere urgente onderwerpen zoals (in staat zijn om te gaan met) de vraag naar meer duurzame projecten / producten, de noodzaak tot gezonder werken en de stijgende prijzen. Vooral in Nederland en Duitsland is het tekort aan arbeidskrachten veel urgenter dan de andere onderwerpen.

Painter Insight Monitor 2020 – USP Marketing Consultancy

Vergrijzing zal de uitdaging verder vergroten

51% van de Europese beroepsschilderbevolking is ouder dan 50 jaar , wat automatisch betekent dat in de komende 10-20 jaar 51% met pensioen gaat. Deze enorme uitstroom van arbeid en kennis zal gecompenseerd moeten worden door de instroom van een nieuwe, jongere beroepsbevolking. Dit zal een grote uitdaging zijn, omdat het nu al moeilijk blijkt om jongeren te interesseren voor een carrière als vakman in de bouw/ afwerking.

 

Actueel nieuws

Voor meer informatie over onze expertise van en onderzoek naar bouwmaterialen kunt u contact opnemen met de verantwoordelijke partner hieronder.
We helpen u graag.

Onderzoek

Klanttevredenheid

Krijg inzicht in de beleving van uw klanten en breng de tevredenheid in kaart.

Branding

Hoe kan uw merk zich beter onderscheiden van de concurrentie? Hoe wordt het merk waardevoller voor uw doelgroep?

Customer journey

Een customer journey is de individuele ervaring van een klant met uw bedrijf.

Product Ontwikkeling

Zorg voor inzicht vanuit de eindgebruiker van uw product. En voorzie daarmee de ontwikkeling en design teams van relevante input.

Markt exploratie

Zorg voor de inzichten die u nodig heeft om succesvol te zijn in nieuwe markten

Pricing

Pricing is en blijft de grootste winst factor. Wij helpen u de juiste prijs bepalen voor uw producten.

Segmentatie

Begrijp de onvervulde behoeftes van uw (potentiele) klanten, identificeer potentie voor groei en bereik uw doelgroep op een effectieve manier.

Marktomvang

Breng je potentiele ROI in kaart door de grootte van uw markt in kaart te brengen en realistische sales targets te bepalen voor nieuwe markten.

Driver analyse

Weet welke elementen van de klantervaring de meeste impact hebben op tevredenheid, aanbevelingen en klantbehoud.

Nieuws

​Lees onze artikelen gebaseerd op de inzichten uit onze marktrapporten. 

Case Studies

Marktonderzoek Case Studies en industrie specifieke ervaring geven achtergrond en diepgang aan elk onderzoek project.

Over ons

Over ons, de organisatie en de mensen.

Over USP

Wat we doen, in woorden en getallen.

Ons team

Deze mensen maken USP.

Vacatures

We hebben verschillende uitdagende rollen.