STEEDS MEER INSTALLATIEBEDRIJVEN BIEDEN ZOWEL E- ALS W-INSTALLATIEDIENSTEN AAN

European Electrical Installation Monitor Q1 2020 – USP Marketing Consultancy

 

W-activiteiten van e-installateurs nemen toe in de meeste landen

Uit de resultaten van de European Electrical Installation Monitor Q1 2020, blijkt dat het onderscheid tussen de traditionele w-installateur en de traditionele e-installateur vervaagt. Wanneer gevraagd wordt aan e-installateurs welke specifieke activiteiten ze doen, wordt het duidelijk dat activiteiten met betrekking tot verwarming, ventilatie, en airconditioning (w-activiteiten) geleidelijk toenemen in de meeste landen. Momenteel zijn het Verenigd Koninkrijk (42%), Frankrijk (39%) en België (35%) de landen met de hoogste aandelen van e-installateurs die w-activiteiten doen. In Duitsland (18%) en Polen (6%), is dit het minst het geval.

De vraag naar ‘slimme’ w-oplossingen zal deze ontwikkeling verder stimuleren

Slimme automatisering is de belangrijkste drijfveer voor innovatie in zowel het w- als e-segment. Met name op w-gebied moeten installateurs steeds vaker omgaan met nieuwe en complexere elektrische componenten, waarvoor mogelijk aanvullende vaardigheden en training nodig zijn. Gezien het feit dat de trend van slimme automatisering nog maar net van start is gegaan, is te verwachten dat de elektrische vaardigheden van w-installateurs zullen blijven verbeteren.

De tussenoplossing: sterke samenwerking tussen e en w

Het verbeteren van de elektrische vaardigheden van w-installateurs vergt tijd, terwijl de behoefte aan bekwame elektriciens op w-projecten onmiddellijk is. Dit zorgt momenteel voor een sterke samenwerking tussen de twee typen installateurs; e-installateurs in alle landen geven aan dat er een toenemende noodzaak is om samen te werken met w-installateurs. Deze toenemende noodzaak is het hoogst in Nederland (75% erkent deze toenemende noodzaak), het Verenigd Koninkrijk (62%), Polen (59%) en België (58%). Frankrijk is de uitzondering op deze regel, aangezien daar slechts 35% van de e-installateurs een toenemende noodzaak ziet om samen te werken met w-installateurs.

Uitdaging: hoe elkaar niet in de weg zitten?

De toegenomen samenwerking tussen de twee typen installateurs brengt ook praktische nadelen met zich mee; e-installateurs stellen dat de coördinatie van het werk steeds uitdagender wordt. Wie is aanwezig op welk moment om wat precies te doen? Beide typen installateurs zijn gewend om dingen te doen op hun manier en nu zijn ze gedwongen om plaats te maken voor elkaar. Dit kan vereisen dat de rol van de hoofdaannemer enigszins verandert; men zal, meer dan nu het geval is, de bouwprojecten nog strakker moeten managen en plannen.

Voor meer gedetailleerde informatie verwijzen wij u door naar de European Electrical Installation Monitor Q1 2020.

Actueel nieuws

Voor meer informatie over onze expertise van en onderzoek naar bouwmaterialen kunt u contact opnemen met de verantwoordelijke partner hieronder.
We helpen u graag.

Onderzoek

Klanttevredenheid

Krijg inzicht in de beleving van uw klanten en breng de tevredenheid in kaart.

Branding

Hoe kan uw merk zich beter onderscheiden van de concurrentie? Hoe wordt het merk waardevoller voor uw doelgroep?

Customer journey

Een customer journey is de individuele ervaring van een klant met uw bedrijf.

Product Ontwikkeling

Zorg voor inzicht vanuit de eindgebruiker van uw product. En voorzie daarmee de ontwikkeling en design teams van relevante input.

Markt exploratie

Zorg voor de inzichten die u nodig heeft om succesvol te zijn in nieuwe markten

Pricing

Pricing is en blijft de grootste winst factor. Wij helpen u de juiste prijs bepalen voor uw producten.

Segmentatie

Begrijp de onvervulde behoeftes van uw (potentiele) klanten, identificeer potentie voor groei en bereik uw doelgroep op een effectieve manier.

Marktomvang

Breng je potentiele ROI in kaart door de grootte van uw markt in kaart te brengen en realistische sales targets te bepalen voor nieuwe markten.

Driver analyse

Weet welke elementen van de klantervaring de meeste impact hebben op tevredenheid, aanbevelingen en klantbehoud.

Nieuws

​Lees onze artikelen gebaseerd op de inzichten uit onze marktrapporten. 

Case Studies

Marktonderzoek Case Studies en industrie specifieke ervaring geven achtergrond en diepgang aan elk onderzoek project.

Over ons

Over ons, de organisatie en de mensen.

Over USP

Wat we doen, in woorden en getallen.

Ons team

Deze mensen maken USP.

Vacatures

We hebben verschillende uitdagende rollen.