Optimaliseren van de online klantreis voor doe-het-zelfproducten is belangrijker dan ooit

Online oriëntatie voor klusproducten is een aantal jaar aan het stijgen. Bijna de helft van consumenten zoekt online informatie over producten voor klussen in huis en doe-het-zelfoplossingen, ook al kopen ze het grootste deel van die klusproducten in offline winkels. Voor fabrikanten en merken van doe-het-zelfproducten geeft dit de mogelijkheid in een vroeg stadium de aandacht van de consument te trekken door een solide aanwezigheid op relevante online kanalen.

Het belang van het optimaliseren van dat vroege onlinestadium van de klantreis wordt steeds groter, zo blijkt uit de resultaten van het laatste rapport van de European Home Improvement Monitor van USP Marketing Consultancy. In het Q1 2022 rapport focussen we op mediaoriëntatie van consumenten van klusproducten in elf Europese landen. De resultaten laten zien terwijl online oriëntatie gestaag blijft stijgen, de impact van die oriëntatie op het kiesgedrag van consumenten steeds sterker wordt.

Online oriëntatie  is de norm aan het worden

Zoals vermeld zoekt bijna de helft van de consumenten online naar informatie over doe-het-zelfproducten en klusoplossingen. Dit laat de noodzaak zien voor fabrikanten en merken van dergelijke producten om zich online te presenteren, aangezien ze bijna de helft van hun doelgroep kunnen bereiken door een solide aanwezigheid op relevante online kanalen.

Bovenstaande grafiek laat zien dat 80% van de consumenten die online informatie zoeken over klusproducten die online oriëntatie nuttig of zelfs zeer nuttig vinden. Dit alles wijst er op dat online oriëntatie voor klusproducten steeds meer de norm wordt, zelfs zozeer dat we nu zien dat deze vroege orëntatie het kiesgedrag van consumenten verandert.

Merkkeuze wordt vaker gebaseerd op online informatie  

Deze grafiek geeft weer dat de keuze voor een merk voor klusproducten steeds vaker wordt gemaakt voordat consumenten naar de winkel komen voor de aankoop. Voor merken en fabrikanten van klus- en doe-het-zelfproducten legt dit meer druk op het succesvol spelen van het online marketingspel. Door vroeg in het oriëntatieproces de aandacht van de consument te trekken en de online klantreis voor jouw merk te optimaliseren kan je de concurrentie voorblijven. Om te zien welke online kanalen het meest worden gebruikt door consumenten voor oriëntatie voor bepaalde productgroepen in 11 Europese landen, verwijzen we naar het Q1 2022 rapport van de European Home Improvement Monitor van USP Marketing Consultancy.

Actueel nieuws

Voor meer informatie over onze expertise van en onderzoek naar bouwmaterialen kunt u contact opnemen met de verantwoordelijke partner hieronder.
We helpen u graag.

Onderzoek

Klanttevredenheid

Krijg inzicht in de beleving van uw klanten en breng de tevredenheid in kaart.

Branding

Hoe kan uw merk zich beter onderscheiden van de concurrentie? Hoe wordt het merk waardevoller voor uw doelgroep?

Customer journey

Een customer journey is de individuele ervaring van een klant met uw bedrijf.

Product Ontwikkeling

Zorg voor inzicht vanuit de eindgebruiker van uw product. En voorzie daarmee de ontwikkeling en design teams van relevante input.

Markt exploratie

Zorg voor de inzichten die u nodig heeft om succesvol te zijn in nieuwe markten

Pricing

Pricing is en blijft de grootste winst factor. Wij helpen u de juiste prijs bepalen voor uw producten.

Segmentatie

Begrijp de onvervulde behoeftes van uw (potentiele) klanten, identificeer potentie voor groei en bereik uw doelgroep op een effectieve manier.

Marktomvang

Breng je potentiele ROI in kaart door de grootte van uw markt in kaart te brengen en realistische sales targets te bepalen voor nieuwe markten.

Driver analyse

Weet welke elementen van de klantervaring de meeste impact hebben op tevredenheid, aanbevelingen en klantbehoud.

Nieuws

​Lees onze artikelen gebaseerd op de inzichten uit onze marktrapporten. 

Case Studies

Marktonderzoek Case Studies en industrie specifieke ervaring geven achtergrond en diepgang aan elk onderzoek project.

Over ons

Over ons, de organisatie en de mensen.

Over USP

Wat we doen, in woorden en getallen.

Ons team

Deze mensen maken USP.

Vacatures

We hebben verschillende uitdagende rollen.