NEDERLANDSE INSTALLATEURS KOPLOPER IN HET GEBRUIK VAN APPS VOOR PROFESSIONELE DOELEINDEN

Slechts 55% van de Franse installateurs heeft een smartphone of iPad voor professionele doeleinden.

In de meeste landen heeft tussen de 80% en 90% van de installateurs een smartphone of een tablet die ze voor professionele doeleinden kunnen gebruiken. Dit geldt voor slechts 55% van de Franse installateurs. Ongeacht het hoge aandeel van de smartphones en tablets is het zo dat apps voor professionele doeleinden niet alleen worden gebruikt door alle installateurs met een dergelijk apparaat.

Het hoogste aantal app-gebruikers is te vinden in Nederland. Grote kloof tussen Nederlandse en Franse installateurs

De Nederlandse installateurs zijn normaal gesproken een van de koplopers in de branche als het gaat om het gebruik van nieuwe technologieën. In het geval met het gebruik van apps blijken ze hun collega’s uit andere landen opnieuw voor te zijn.Onder de Duitse en Britse installateurs kan ook een hoog aandeel van app-gebruikers gevonden worden. Franse installateurs blijven achter, aangezien slechts 20% van alle installateurs apps gebruiken voor hun werk.

Apps van fabrikanten zijn de populairste

In de meeste gevallen zijn de apps die door de installateurs worden gebruikt apps van fabrikanten. Sommige installateurs noemen de namen van de fabrikanten die ze gebruiken. Ketelfabrikanten als Viessmann, Vaillant, Bosch, Buderus, Nefit, Worcester en Remeha zijn de meest dominante groep. Namen als Daikin, Mitsubishi, Grundfos en Grohe komen ook voor in de genoemde apps die door de installateurs worden gebruikt. Naast de apps van de fabrikanten zijn de apps van groothandelaren in sommige landen ook populair onder de installateurs. In Nederland werden bijvoorbeeld de apps van Techische Unie en Rensa genoemd. Andere genoemde groothandelaren waren Cedeo, Brossette en Richardson in Frankrijk en Facq en Van Marke in België. WhatsApp wordt door installateurs ook gebruikt voor professionele doeleinden, voornamelijk in Nederland en Duitsland.

Apps die meestal worden gebruikt voor technische productinformatie en specificaties

In alle landen, met uitzondering van Polen, gebruiken de installateurs vooral apps voor het vinden van technische productinformatie. Andere doeleinden voor het gebruik van apps zijn: het maken van berekeningen (VK en Polen); controle van de beschikbaarheid van producten (Duitsland en Nederland); advies over producten (VK en België); in geval van storing (Nederland en België); probleemoplossing (Polen en VK).

 

Actueel nieuws

Voor meer informatie over onze expertise van en onderzoek naar bouwmaterialen kunt u contact opnemen met de verantwoordelijke partner hieronder.
We helpen u graag.

Onderzoek

Klanttevredenheid

Krijg inzicht in de beleving van uw klanten en breng de tevredenheid in kaart.

Branding

Hoe kan uw merk zich beter onderscheiden van de concurrentie? Hoe wordt het merk waardevoller voor uw doelgroep?

Customer journey

Een customer journey is de individuele ervaring van een klant met uw bedrijf.

Product Ontwikkeling

Zorg voor inzicht vanuit de eindgebruiker van uw product. En voorzie daarmee de ontwikkeling en design teams van relevante input.

Markt exploratie

Zorg voor de inzichten die u nodig heeft om succesvol te zijn in nieuwe markten

Pricing

Pricing is en blijft de grootste winst factor. Wij helpen u de juiste prijs bepalen voor uw producten.

Segmentatie

Begrijp de onvervulde behoeftes van uw (potentiele) klanten, identificeer potentie voor groei en bereik uw doelgroep op een effectieve manier.

Marktomvang

Breng je potentiele ROI in kaart door de grootte van uw markt in kaart te brengen en realistische sales targets te bepalen voor nieuwe markten.

Driver analyse

Weet welke elementen van de klantervaring de meeste impact hebben op tevredenheid, aanbevelingen en klantbehoud.

Nieuws

​Lees onze artikelen gebaseerd op de inzichten uit onze marktrapporten. 

Case Studies

Marktonderzoek Case Studies en industrie specifieke ervaring geven achtergrond en diepgang aan elk onderzoek project.

Over ons

Over ons, de organisatie en de mensen.

Over USP

Wat we doen, in woorden en getallen.

Ons team

Deze mensen maken USP.

Vacatures

We hebben verschillende uitdagende rollen.