Marktrapporten

Om weloverwogen beslissingen te nemen, hebt u inzicht in uw markt nodig. USP voorziet hierin door maatwerkonderzoek uit te voeren voor onze klanten, maar ook met multi-client onderzoek. Dit doen we door onderzoeksmonitoren aan te bieden binnen onze focus gebieden. Voor deze monitoren hebben we onderzoek gedaan naar architecten (Architectural Barometer), aannemers (Contractor Monitor), elektrotechnische installateurs en HVAC installateurs (Installation Monitor), schilders (Painter insight Monitor), klusbedrijven (Handyman Monitor) en consumenten (European Home Improvement Monitor).

Met deze “on-the-shelve-rapporten” is USP de toonaangevende leverancier van industrie-informatie voor iedereen die geïnteresseerd is in de bouw-, installatie- of DHZ markt. Onze rapporten zijn ontworpen om onze klanten te helpen de markt en de ontwikkelingen ervan te begrijpen. Elk rapport is gebaseerd op kwantitatief onderzoek onder de doelgroep.

Hieronder een overzicht van onze onderzoeksmonitors en de doelgroepen die we onderzoeken.

Klanten waar we voor werken:

Bouw

Lees meer over de marktrapporten in de bouwsector.

European Architectural Barometer

Elk kwartaal voorspelt het voorspellingsmodel van USP toekomstige bouwvolumes in acht Europese landen. Naast het voorspellen van volumes, gebruiken we de inzichten van architecten om belangrijke trends te bestuderen, zoals BIM, prefab, veranderingen in DMU, de veranderende rol van architecten en nog veel meer. Weten waar, hoe en wanneer deze trends relevant worden, is belangrijke marktinformatie die nodig is voor een goede strategische besluitvorming.

 

Contractor Monitor

De belangrijkste doelen van dit onderzoek zijn om fabrikanten van bouwproducten een goed inzicht te geven in Europese aannemers (wie ze zijn, wat ze doen, hoe ze zich gedragen) en de belangrijkste trends in de bouwmarkt.

Painter Insight Monitor

De Painter Insight Monitor bestrijkt 8 belangrijke Europese markten, waarvoor 250 professionele schilders per jaar worden geïnterviewd per land. Dit levert een alomvattend beeld op van de Europese verf markt (interieur verf, exterieur muur verf en lakken) en verf-gerelateerde producten (acrylaatkitten, tapes, muurvullers, houtreparatie, verfspuitbussen, kwasten & rollers, etc.).

 

Bouw Monitor Nederland

Deze maandelijkse BouwMonitor geeft een overzicht van hoe 11 partijen in de bouwsector presteren. We meten de omzetontwikkeling, omzetverwachtingen, maatregelen en de gevolgen voor de bedrijfsstrategie. Het onderzoek wordt alleen in Nederland gehouden.

Installatie

Lees meer over de marktrapporten in Installatie

European Mechanical Installation Monitor

Deze monitor geeft een zeer betrouwbaar beeld van de conditie van de W-installatiemarkt. Onze klanten gebruiken deze monitor om de ontwikkelingen in de markt bij te houden en hun strategieën te verbeteren. Wat is de beste manier om HVAC-installateurs te bereiken? Kies je voor push marketing of ook pull marketing? En wat vinden zij van de toekomst van de W-installateur?

European Electrical Installation Monitor

Dit onderzoek helpt u de elektrische installateur te begrijpen, wat van vitaal belang is voor een goede marketingstrategie en essentieel is voor interne discussies. De European Electrical Installation Monitor geeft inzicht in welke activiteiten installateurs doen, hoe ze zich oriënteren, welke opleidingsbehoeften ze hebben, hoe digitaal ze zijn en nog veel meer. De belangrijkste trends in deze markt worden sinds 2016 elk kwartaal in zeven Europese landen gevolgd.

Doe Het Zelf

Lees meer over de marktrapporten in Doe Het Zelf

European Home Improvement Monitor

In deze online studie volgen we de klussen die consumenten doen (of uitbesteden aan professionals) in en rond hun huis. We rapporteren inzichten over online oriëntatie, aankoopkanalen, merkvoorkeuren en doe-het-zelfgedrag. Het onderzoek wordt gehouden in 11 Europese landen en is gebaseerd op 26.400 interviews per jaar. Gedetailleerde inzichten zijn beschikbaar voor meer dan 20 specifieke productcategorieën.

The Garden Trends and Brands Monitor

De tuinmarkt verandert onder invloed van bijvoorbeeld e-commerce en veranderende consumentenwensen en -eisen over duurzaamheid. Daarnaast breiden fabrikanten hun productlijnen uit en creëren zo een hoog niveau van concurrentie. Inzichten vanuit consumentenperspectief kunnen u helpen om te groeien in een zeer concurrerende markt.

Home Improvement Brand Health Check

Het benchmarken van uw “Brand Health Index” met die van concurrenten toont gebieden van onderscheidend vermogen en gebieden die voor verbetering vatbaar zijn.

Dit onderzoek laat zien welke aspecten van de brand funnel versterkt moeten worden, of de merkpositie goed is afgestemd op merkdoelstellingen en waar sterke en zwakke punten liggen om de merkinvestering te verbeteren.

USP Kitchen Monitor

Sinds 2013 volgt USP de keukenmarkt in Nederland. Het doel van het onderzoek is om te komen tot eenduidige en complete keukenmarkt uitgedrukt in cijfers die relevant zijn voor retailers en fabrikanten van keukens en keukenapparatuur. Door de actieve bijdrage van de keukenindustrie ontwikkelt dit consumentenonderzoek zich elk jaar.

USP Sanitair Monitor

Krijg inzicht in de omvang van de totale markt en voor specifieke productcategorieën en krijg daarmee inzicht in de kansen voor uw organisatie. Dat is waar de USP Sanitair Monitor helpt.

Wonen

Lees meer over de marktrapporten in wonen

Vastgoed Monitor

Samen met Vakmedianet zijn we in maart 2020 een bouw- en vastgoedbrede monitor gestart. Deze maandelijkse Bouw- en VastgoedMonitor geeft een beeld hoe het bij alle partijen uit de bouwkolom gaat. We meten omzetontwikkeling, de omzetverwachting, maatregelen en de consequentie op de strategie.

Thema’s corporatiesector

In februari 2021 is door een groot aantal partijen de Actie Agenda Wonen gepresenteerd met daarin dé belangrijkste thema’s voor de woningmarkt en mogelijke oplossingsrichtingen. Corporaties opereren binnen al deze thema’s. USP heeft daarom onderzoek uitgevoerd onder corporaties naar hun belangrijkste uitdagingen en mogelijke oplossingsrichtingen, maar ook naar de verschillen in inzichten.

Neem contact met ons op

Neem contact op met onze experts voor meer informatie over onze expertise en onderzoek. We helpen u graag.

Neem contact op met onze expert:

Dirk Hoogenboom

Onderzoek

Klanttevredenheid

Krijg inzicht in de beleving van uw klanten en breng de tevredenheid in kaart.

Branding

Hoe kan uw merk zich beter onderscheiden van de concurrentie? Hoe wordt het merk waardevoller voor uw doelgroep?

Customer journey

Een customer journey is de individuele ervaring van een klant met uw bedrijf.

Product Ontwikkeling

Zorg voor inzicht vanuit de eindgebruiker van uw product. En voorzie daarmee de ontwikkeling en design teams van relevante input.

Markt exploratie

Zorg voor de inzichten die u nodig heeft om succesvol te zijn in nieuwe markten

Pricing

Pricing is en blijft de grootste winst factor. Wij helpen u de juiste prijs bepalen voor uw producten.

Segmentatie

Begrijp de onvervulde behoeftes van uw (potentiele) klanten, identificeer potentie voor groei en bereik uw doelgroep op een effectieve manier.

Marktomvang

Breng je potentiele ROI in kaart door de grootte van uw markt in kaart te brengen en realistische sales targets te bepalen voor nieuwe markten.

Driver analyse

Weet welke elementen van de klantervaring de meeste impact hebben op tevredenheid, aanbevelingen en klantbehoud.

Nieuws

​Lees onze artikelen gebaseerd op de inzichten uit onze marktrapporten. 

Case Studies

Marktonderzoek Case Studies en industrie specifieke ervaring geven achtergrond en diepgang aan elk onderzoek project.

Over ons

Over ons, de organisatie en de mensen.

Over USP

Wat we doen, in woorden en getallen.

Ons team

Deze mensen maken USP.

Vacatures

We hebben verschillende uitdagende rollen.