​MAJORITY OF ARCHITECTS ARE AWARE OF THE EUROPEAN GREEN DEAL

Iets meer dan twee jaar geleden, in december 2019, presenteerde de Europese Commissie de European Green deal. Dit pakket beleidsplannen streeft heeft als streven om uitstoot van broeikasgassen met 55% te verminderen tegen 2030, en om de Europese Unie voor 2050 klimaatneutraal te maken. Nu beleidsplannen worden doorontwikkeld en geïmplementeerd, wordt de impact van de European Green Deal steeds groter, vooral voor de grootste vervuilers.

Aangezien gebouwen zo’n 40% van de jaarlijkse CO2-uitstoot genereren en de bouw goed is voor 35% van het afval wereldwijd, is het aannemelijk dat de European Green Deal flinke gevolgen gaat hebben voor de bouwsector. Maar in hoeverre is de bouw bewust van dit beleid? Hoe bekend is de European Green Deal eigenlijk in de bouwsector?

Door hun positie aan de start en invloed in het geheel van het bouwproces, zullen architecten een van de eersten zijn die de impact van de European Green Deal zullen merken. Daarom hebben we dat het thema gemaakt van het Q4 2021 rapport van de European Architectural Barometer van USP Marketing Consultancy, en hebben we 950 architecten uit acht Europese landen gevraagd naar hun bekendheid met en kennis over de European Green Deal.

De meerderheid van architecten heeft al gehoord van de European Green Deal

Als we naar alle landen samen kijken, heeft 56% van de architecten van de European Green Deal gehoord, terwijl 44% van de architecten aangaf daar niks vanaf te weten. Bijna overal is het aandeel architecten dat de European Green Deal kent eigenlijk hoger dan het Europees gemiddelde, met uitzondering van twee landen.

Ten eerste is het weinig verrassend dat architecten uit het Verenigd Koninkrijk gemiddeld minder vaak weten wat de European Green Deal is, aangezien dat land ongeveer gelijktijdig met de eerste presentatie van de European Green Deal de Europese Unie verliet. Sterker nog, het is juist verrassend dat maar liefst 45% van Britse architecten wel afweet van de European Green Deal. Daarmee vergeleken is het nog opvallender dat in Frankrijk maar liefst 72% van de architecten aangeeft nooit van de European Green Deal te hebben gehoord.

Kennis van de inhoud is nog beperkt

Dat meer dan de helft van de Europese architecten van de European Green Deal heeft gehoord, wil niet zeggen dat ze ook weten wat het inhoudt. Slechts 13% van de Europese architecten geeft aan te weten waar de European Green Deal over gaat. In het Verenigd Koninkrijk hebben architecten begrijpelijkerwijs de minste kennis (3%) over de European Green Deal, evenals in Frankrijk (ook 3%). België, waar een kwart van de architecten al zegt te weten wat de European Green Deal inhoudt, staat aan kop, gevolgd door Nederland (22%).

Het bovenstaande laat zien dat hoewel een meerderheid van Europese architecten van de European Green Deal heeft gehoord, hun kennis over die deal nog beperkt is. Daar ligt een mogelijke kans voor fabrikanten en merken van bouwmaterialen en producten om over de aankomende impact van de European Green Deal te informeren en onderwijzen, en zo de relatie te versterken met architecten die mogelijk hun materialen en producten zullen specificeren. Om deze kans te grijpen is een meer gedetailleerd beeld van de kennis die architecten hebben over de European Green Deal nodig, wat te vinden is in het Q4 2021 rapport van de European Architectural Barometer van USP Marketing Consultancy.

Actueel nieuws

Voor meer informatie over onze expertise van en onderzoek naar bouwmaterialen kunt u contact opnemen met de verantwoordelijke partner hieronder.
We helpen u graag.

Onderzoek

Klanttevredenheid

Krijg inzicht in de beleving van uw klanten en breng de tevredenheid in kaart.

Branding

Hoe kan uw merk zich beter onderscheiden van de concurrentie? Hoe wordt het merk waardevoller voor uw doelgroep?

Customer journey

Een customer journey is de individuele ervaring van een klant met uw bedrijf.

Product Ontwikkeling

Zorg voor inzicht vanuit de eindgebruiker van uw product. En voorzie daarmee de ontwikkeling en design teams van relevante input.

Markt exploratie

Zorg voor de inzichten die u nodig heeft om succesvol te zijn in nieuwe markten

Pricing

Pricing is en blijft de grootste winst factor. Wij helpen u de juiste prijs bepalen voor uw producten.

Segmentatie

Begrijp de onvervulde behoeftes van uw (potentiele) klanten, identificeer potentie voor groei en bereik uw doelgroep op een effectieve manier.

Marktomvang

Breng je potentiele ROI in kaart door de grootte van uw markt in kaart te brengen en realistische sales targets te bepalen voor nieuwe markten.

Driver analyse

Weet welke elementen van de klantervaring de meeste impact hebben op tevredenheid, aanbevelingen en klantbehoud.

Nieuws

​Lees onze artikelen gebaseerd op de inzichten uit onze marktrapporten. 

Case Studies

Marktonderzoek Case Studies en industrie specifieke ervaring geven achtergrond en diepgang aan elk onderzoek project.

Over ons

Over ons, de organisatie en de mensen.

Over USP

Wat we doen, in woorden en getallen.

Ons team

Deze mensen maken USP.

Vacatures

We hebben verschillende uitdagende rollen.