Elektrificatie

Door regelgeving en pogingen om de CO2-uitstoot te verminderen wordt het gebruik van fossiele brandstoffen minder en stappen we over naar meer duurzame energiebronnen. De uitkomst is de trend elektrificatie van gebouwen, infrastructuur en transport, wat een grote impact op de bouw-, installatie- en DHZ sector heeft.

Er zijn nieuwe elektrische oplossingen nodig om de oude brandstofverslindende, en CO2 uitstotende  systemen te vervangen in gebouwen. Met de juiste systemen kunnen de gebouwen zelf energieproducenten worden. Dit vereist het produceren van oplossingen zoals fotovoltaïsche en batterijoplossingen om geproduceerde energie op te slaan. Naast gebouwen verandert elektrificatie ook de infrastructuur eromheen, aangezien het groeiend aantal elektrische voertuigen steeds meer laadpalen nodig hebben.

Welke invloed heeft elektrificatie nu al op de industrie?

USP volgt de effecten van de elektrificatietrend in de bouw-, installatie- en DHZ sector via onderzoek voor een verscheidenheid aan klanten. We hebben kennis paraat over de uitdagingen die elektrificatie in de sector veroorzaakt, evenals over kansen die elektrificatie creëert, met name voor fabrikanten en merken die actief zijn op de installatiemarkt.

Een paar voorbeelden van de impact van elektrificatie:

  • Elektrificatie zorgt voor een toenemende vraag voor innovatieve oplossingen, producten en systemen.
  • Dit creëert een interessant en lucratief speelveld voor de fabrikanten en merken die innovatieve installatieproducten en -systemen produceren.
  • Deze systemen moeten worden geïnstalleerd, waardoor er ook veel vraag is naar installateurs met de kennis om deze producten en systemen te plaatsen.
  • Nieuwe en steeds complexere systemen en installaties verhogen de druk op installateurs, waardoor uiteindelijk de kwalitatieve arbeidstekorten in de markt toenemen.

Hoe helpt USP hun klanten met elektrificatie-onderwerpen?

Bovenstaande voorbeelden zijn slechts enkele vormen van de uitdagingen en kansen die de elektrificatietrend met zich meebrengt. Om oplossingen voor deze uitdagingen te kunnen ontwikkelen en de kansen optimaal te benutten, helpen we onze klanten met een verscheidenheid aan onderzoeken onder architecten, aannemers, HVAC-installateurs, ingenieurs en elektrische installateurs die op de een of andere manier verband houden met elektrificatie.

Enkele voorbeelden van onderzoeken die wij hebben gedaan rond elektrificatie:

  1. Onderzoek naar productontwikkeling
  2. Concept evaluatie onderzoek
  3. Marktverkenningsonderzoek
  4. Segmentatieonderzoek
  5. Onderzoek naar marktgrootte

Meest recente nieuws rondom elektrificatie

We publiceren regelmatig nieuwsartikelen op basis van onze meest recente marktstudies. Lees hieronder onze meest recente artikelen over elektrificatie.

Elektrificatie als onderwerp in onze onderzoeksmonitoren

Om een ​​overzicht te creëren van marktontwikkelingen en context te bieden voor klant-specifiek onderzoek, heeft USP Marketing Consultancy verschillende monitoren ontwikkeld. We doen voortdurend onderzoek naar marktontwikkelingen en effecten van belangrijke trends, zoals arbeidstekorten bij architecten, aannemers, W-installateurs, elektro-installateurs, schilders en eindgebruikers, waarover regelmatig rapporten worden gepubliceerd.

European Electrical Installation Monitor

Dit onderzoek helpt u de elektrische installateur te begrijpen, wat van vitaal belang is voor een goede marketingstrategie en essentieel is voor interne discussies. De European Electrical Installation Monitor geeft inzicht in welke activiteiten installateurs doen, hoe ze zich oriënteren, welke opleidingsbehoeften ze hebben, hoe digitaal ze zijn en nog veel meer. De belangrijkste trends in deze markt worden sinds 2016 elk kwartaal in zeven Europese landen gevolgd.

European Architectural Barometer

Elk kwartaal voorspelt het voorspellingsmodel van USP toekomstige bouwvolumes in acht Europese landen. Naast het voorspellen van volumes, gebruiken we de inzichten van architecten om belangrijke trends te bestuderen, zoals BIM, prefab, veranderingen in DMU, de veranderende rol van architecten en nog veel meer. Weten waar, hoe en wanneer deze trends relevant worden, is belangrijke marktinformatie die nodig is voor een goede strategische besluitvorming.

 

Painter Insight Monitor

De Painter Insight Monitor bestrijkt 8 belangrijke Europese markten, waarvoor 250 professionele schilders per jaar worden geïnterviewd per land. Dit levert een alomvattend beeld op van de Europese verf markt (interieur verf, exterieur muur verf en lakken) en verf-gerelateerde producten (acrylaatkitten, tapes, muurvullers, houtreparatie, verfspuitbussen, kwasten & rollers, etc.).

 

Ontdek kansen voor uw merk

Wilt u weten hoe trends de vraag, en beslissingscriteria van uw doelgroepen veranderen en of uw merk en producten aan deze behoeften voldoen? Wilt u inzicht krijgen in hoe u het werk van uw doelgroep gemakkelijker kunt maken en tegelijkertijd waarde kunt toevoegen aan uw merk? USP Marketing Consultancy is gespecialiseerd in verschillende soorten marktonderzoek die deze vragen kunnen beantwoorden, zoals klanttevredenheid, driveranalyse, customer journey onderzoek, productontwikkelingsonderzoek en nog veel meer.

Klantentevredenheid

Wilt u uw omzet verhogen door de klanttevredenheid in de bouw-, installatie- en DHZsector te verbeteren? USP voert klanttevredenheidsonderzoek uit in deze markten om uw organisatie inzicht te geven hoe uw producten en diensten ervaren wordt door uw doelgroep. Verbeterde klantervaring en klanttevredenheid zijn belangrijke factoren die een merk helpen om op te vallen en het marktaandeel te vergroten.

Branding

Hoe onderscheidender je merk is, hoe waardevoller het wordt. Onderscheidend zijn is echter niet zo eenvoudig op in de bouw, installatie en DHZ sector. Professionals hebben namelijk de neiging om bij hun favoriete merken te blijven. Onze brandingstudies komen allemaal neer op één gemeenschappelijk doel: het verhogen van de winstgevendheid op lange termijn door uw merk te introduceren, te behouden of te laten groeien in een concurrerende markt.

Customer journey

Een customer journey (klantreis) is de persoonlijke ervaring van een klant met uw bedrijf. Hoe reageren uw klanten op uw producten, diensten of concept? Het evalueren van een klantreis stelt u in staat om de sterke en zwakke punten van uw bedrijf te verbeteren, waardoor het behoud en de omzet van klanten worden verbeterd. USP kan u helpen uw aanbod af te stemmen op de behoeften en wensen van uw klanten.

Marktverkenning

Misschien bent u van plan om een nieuwe markt te betreden met uw product of dienst. In dat geval moet u precies begrijpen wat er in die markt speelt. Wat zijn de trends en ontwikkelingen in die markt en wie zijn de belangrijkste spelers? We gebruiken een reeks methoden om de marktkenmerken te identificeren, zoals marktomvang, segmentatie, distributie verkenning, media orientatie, marktontwikkelingen en sectorcultuur.

Contact us

For more information about our expertise and research on building materials please contact the responsible partner below.
We look forward to help you.

Neem contact op met onze expert:

Dirk Hoogenboom

Onderzoek

Klanttevredenheid

Krijg inzicht in de beleving van uw klanten en breng de tevredenheid in kaart.

Branding

Hoe kan uw merk zich beter onderscheiden van de concurrentie? Hoe wordt het merk waardevoller voor uw doelgroep?

Customer journey

Een customer journey is de individuele ervaring van een klant met uw bedrijf.

Product Ontwikkeling

Zorg voor inzicht vanuit de eindgebruiker van uw product. En voorzie daarmee de ontwikkeling en design teams van relevante input.

Markt exploratie

Zorg voor de inzichten die u nodig heeft om succesvol te zijn in nieuwe markten

Pricing

Pricing is en blijft de grootste winst factor. Wij helpen u de juiste prijs bepalen voor uw producten.

Segmentatie

Begrijp de onvervulde behoeftes van uw (potentiele) klanten, identificeer potentie voor groei en bereik uw doelgroep op een effectieve manier.

Marktomvang

Breng je potentiele ROI in kaart door de grootte van uw markt in kaart te brengen en realistische sales targets te bepalen voor nieuwe markten.

Driver analyse

Weet welke elementen van de klantervaring de meeste impact hebben op tevredenheid, aanbevelingen en klantbehoud.

Nieuws

​Lees onze artikelen gebaseerd op de inzichten uit onze marktrapporten. 

Case Studies

Marktonderzoek Case Studies en industrie specifieke ervaring geven achtergrond en diepgang aan elk onderzoek project.

Over ons

Over ons, de organisatie en de mensen.

Over USP

Wat we doen, in woorden en getallen.

Ons team

Deze mensen maken USP.

Vacatures

We hebben verschillende uitdagende rollen.