INSTALLATEURS WILLEN DAT FABRIKANTEN HEN HELPEN SNELLER TE WERKEN

  • Door: Maja Markovic
  • 27 januari 2022
  • Installatie
European Electrical Installation Monitor Q3 2020 – Resultaten voor Duitsland – USP Marketing Consultancy

Grote verscheidenheid aan diensten voor installateurs

Kijkend naar de diensten die worden aangeboden aan installateurs kunnen we ze samenvoegen tot vier categorieën; commerciële ondersteuning, engineering, product & installaties, en reparatie en onderhoud. In de bovenstaande grafiek ziet u de resultaten voor Duitsland. De twee diensten die het meest interessant zijn voor de Duitse installateur zijn tools voor het controleren van de beschikbaarheid van producten en een ‘expres service’ voor reserve onderdelen. Beide diensten houden verband met efficiënter en snel werken. Ook, in de andere landen uit het onderzoek (België, Frankrijk, Polen, Nederland, Spanje, en het Verenigd Koninkrijk), zien we dat deze diensten de meeste interesse hebben van de installatiebedrijven. Een andere dienst die opviel in de meeste landen was real-time installatie ondersteuning. Oftewel, een leverancier moet beschikbaar zijn wanneer problemen op het werk zich voordoen.

Leaseoptie is geen vereiste voor de installateurs

Niet alle diensten die worden aangeboden zijn van belang voor de installateurs. De behoefte aan het leasen van gereedschap of andere producten in plaats van deze te kopen is niet zo groot. Echter zijn er wel verschillen in behoefte per land en per grootteklasse van het bedrijf. De grotere bedrijven blijken namelijk wat meer geïnteresseerd te zijn in lease mogelijkheden dan de kleinere. Daarnaast is de belangstelling van de installateurs voor BIM-ondersteunende diensten in de meeste landen beperkt. Dit kan worden verklaard door het feit dat een groot deel van de installateurs geen BIM gebruikt. In landen waar BIM wel vaker wordt toegepast, zoals in Nederland, is de belangstelling voor BIM-ondersteunende diensten groter dan in de andere landen. Ook de grotere bedrijven werken vaker met BIM dan kleinere en zijn derhalve meer geïnteresseerd in de ondersteunende BIM diensten.

Voor meer gedetailleerde informatie op land niveau en per bedrijfsgrootte verwijzen wij u door naar de European Electrical Installation Monitor Q3 2020

 

Actueel nieuws

Voor meer informatie over onze expertise van en onderzoek naar bouwmaterialen kunt u contact opnemen met de verantwoordelijke partner hieronder.
We helpen u graag.

Onderzoek

Klanttevredenheid

Krijg inzicht in de beleving van uw klanten en breng de tevredenheid in kaart.

Branding

Hoe kan uw merk zich beter onderscheiden van de concurrentie? Hoe wordt het merk waardevoller voor uw doelgroep?

Customer journey

Een customer journey is de individuele ervaring van een klant met uw bedrijf.

Product Ontwikkeling

Zorg voor inzicht vanuit de eindgebruiker van uw product. En voorzie daarmee de ontwikkeling en design teams van relevante input.

Markt exploratie

Zorg voor de inzichten die u nodig heeft om succesvol te zijn in nieuwe markten

Pricing

Pricing is en blijft de grootste winst factor. Wij helpen u de juiste prijs bepalen voor uw producten.

Segmentatie

Begrijp de onvervulde behoeftes van uw (potentiele) klanten, identificeer potentie voor groei en bereik uw doelgroep op een effectieve manier.

Marktomvang

Breng je potentiele ROI in kaart door de grootte van uw markt in kaart te brengen en realistische sales targets te bepalen voor nieuwe markten.

Driver analyse

Weet welke elementen van de klantervaring de meeste impact hebben op tevredenheid, aanbevelingen en klantbehoud.

Nieuws

​Lees onze artikelen gebaseerd op de inzichten uit onze marktrapporten. 

Case Studies

Marktonderzoek Case Studies en industrie specifieke ervaring geven achtergrond en diepgang aan elk onderzoek project.

Over ons

Over ons, de organisatie en de mensen.

Over USP

Wat we doen, in woorden en getallen.

Ons team

Deze mensen maken USP.

Vacatures

We hebben verschillende uitdagende rollen.