HOE WORD JE EEN TOPMERK IN DE EUROPESE BOUWSECTOR?

  • Door: Jeroen de Gruijl
  • 27 januari 2022
  • Bouw

De beste manier om te weten hoe je merk gezien wordt en hoe het merkimago over komt is het doen van merkonderzoek. De resultaten van dergelijk onderzoek zijn essentieel om een merk succesvol te introduceren, onderhouden en te doen groeien in een competitieve markt als de bouwindustrie, en om op de lange termijn de winstgevendheid van een merk te vergroten. Daarom heeft het Q3 2020 rapport van de European Architectural Barometer het thema ‘Brand Health Scan’, waarvan de resultaten waardevolle inzichten geven in de positie van merken in verschillende productcategorieën en in de eigenschappen die sommige merken de voorkeursmerken van architecten maken.

Topmerken zijn multinationale merken

De merken die door architecten werden benoemd als topmerken in de sector zijn van fabrikanten die in hun productcategorie een sterke positie hebben op een Europees niveau. Alle merken in de top-5 werden veel genoemd in veel verschillende landen. Bovendien zijn deze merken vaak dominant in hun productcategorie in de afzonderlijke nationale markten.

European Architectural Barometer Q3 2020 – USP Marketing Consultancy

Topmerken positioneren zichzelf als aanbieder van volledige oplossingen in een themagebied

Een belangrijk element in de marketingstrategie van topmerken is de positionering als aanbieder van volledige oplossingen binnen een actueel en relevant thema. Dat doen merken door bijvoorbeeld duidelijk te communiceren en te benadrukken dat hun productportfolio bijdraagt aan een gezondere, veiligere en duurzamere manier van bouwen, en aan een gezonder, veiliger en duurzamer binnenklimaat voor de bewoner. Deze positionering is niet alleen aantrekkelijk voor de eindgebruiker, maar raakt ook grotere thema’s en uitdagingen waar de bouwindustrie en de samenleving mee te kampen heeft, zoals het halen van de doelstellingen van het Klimaatakkoord van Parijs.

Duurzaamheid is een belangrijk thema voor architecten

Dit soort thema’s zijn precies wat architecten belangrijk vinden, zo blijkt uit de resultaten van de European Architectural Barometer ‘Brand Health Scan’. Als basisfactoren zoals prijs-kwaliteit verhouding, beschikbaarheid van technische informatie en het aanbieden van relevante diensten goed geregeld zijn, kijken architecten naar andere, meer onderscheidende factoren. Een sleutel om een voorkeursmerk (en dus een topmerk) voor architecten te worden is door te focussen op, en te communiceren over, de ontwikkeling van innovatieve en vooral duurzame producten. Om er achter te komen wat die sleutel tot succes is, wat de doelgroep van je merk belangrijke thema’s vindt, en om te weten of de daar op gebaseerde strategie werkt en die doelgroep daadwerkelijk raakt, is merkonderzoek essentieel.

European Architectural Barometer Q3 2020 – USP Marketing Consultancy

Over de Q3 2020 Brand Health Scan

Het Q3 2020 rapport van de European Architectural Barometer focust op de sterkte van merken (spontaan merkbewustzijn en merkvoorkeur) in verschillende productcategorieën. De onderzochte categorieën zijn:

Actueel nieuws

Voor meer informatie over onze expertise van en onderzoek naar bouwmaterialen kunt u contact opnemen met de verantwoordelijke partner hieronder.
We helpen u graag.

Onderzoek

Klanttevredenheid

Krijg inzicht in de beleving van uw klanten en breng de tevredenheid in kaart.

Branding

Hoe kan uw merk zich beter onderscheiden van de concurrentie? Hoe wordt het merk waardevoller voor uw doelgroep?

Customer journey

Een customer journey is de individuele ervaring van een klant met uw bedrijf.

Product Ontwikkeling

Zorg voor inzicht vanuit de eindgebruiker van uw product. En voorzie daarmee de ontwikkeling en design teams van relevante input.

Markt exploratie

Zorg voor de inzichten die u nodig heeft om succesvol te zijn in nieuwe markten

Pricing

Pricing is en blijft de grootste winst factor. Wij helpen u de juiste prijs bepalen voor uw producten.

Segmentatie

Begrijp de onvervulde behoeftes van uw (potentiele) klanten, identificeer potentie voor groei en bereik uw doelgroep op een effectieve manier.

Marktomvang

Breng je potentiele ROI in kaart door de grootte van uw markt in kaart te brengen en realistische sales targets te bepalen voor nieuwe markten.

Driver analyse

Weet welke elementen van de klantervaring de meeste impact hebben op tevredenheid, aanbevelingen en klantbehoud.

Nieuws

​Lees onze artikelen gebaseerd op de inzichten uit onze marktrapporten. 

Case Studies

Marktonderzoek Case Studies en industrie specifieke ervaring geven achtergrond en diepgang aan elk onderzoek project.

Over ons

Over ons, de organisatie en de mensen.

Over USP

Wat we doen, in woorden en getallen.

Ons team

Deze mensen maken USP.

Vacatures

We hebben verschillende uitdagende rollen.