Het uitbesteden van klussen kan het speelveld van merken veranderen

Het aandeel klussen in huis dat uitbesteed werd is jarenlang gestegen, terwijl het aandeel klussen dat huiseigenaren zelf oppakte daalde. Zoals we in een eerder artikel zagen, is die trend van doe-het-zelven versus uitbesteding na 2018 omgedraaid. Sindsdien is doe-het-zelven weer aan het stijgen, wat ertoe leidde dat in 2021 iets meer dan 60% van de klussen in huis door consumenten zelf werden uitgevoerd.

Toch betekent dit dat ongeveer vier op de tien klussen in huis nog steeds wordt uitbesteed aan andere partijen. Zij kunnen invloed hebben op productkeuze en aankoop, wat het essentieel maakt voor fabrikanten en merken van klusproducten om te weten wie deze andere partijen zijn. Voor het Q4 2021 rapport van de European Home Improvement Monitor van USP Marketing Consultancy, hebben we 6.800 consumenten uit 11 landen gevraagd aan wie zij hun klussen uitbesteden.

De meeste uitbestede klussen worden door gespecialiseerde bedrijven uitgevoerd

Zoals de grafiek laat zien, geeft ongeveer een kwart van de Europese consumenten aan dat ze een klus hebben uitbesteed aan een kennis. Daar staat tegenover dat 36% klussen uitbesteedde aan gespecialiseerde bedrijven, en 22% aan professionele klusbedrijven. 18% besteedde klussen uit aan semi-professionals en 10% aan buitenlandse bedrijven.

Het is dus duidelijk dat het merendeel van de uitbestede klussen werd uitgevoerd door professionals. Deze professionals kunnen invloed hebben op het hele proces, inclusief de keuze voor product, merk en aankooppunt. Uit de onlangs uitgebrachte European Handyman monitor blijkt bijvoorbeeld dat professionele klusbedrijven voornamelijk voor particuliere klanten werken, en die klusbedrijven geven aan in meer dan de helft van hun projecten zelf de materialen aan te kopen.

Professionals gebruiken andere aankoopkanalen

Als professionals aan wie klussen uitbesteed zijn zelf de materialen aanschaffen, ligt het voor de hand dat ze hun vertrouwde en favoriete aankoopkanalen gebruiken. Afhankelijk van de specialisatie en het type klus zullen die kanalen variëren van algemene bouwmaterialen groothandels tot gespecialiseerde groothandels of zelfs aankoop direct bij de fabrikant.

Dit betekent dat merken van klusproducten die zich vooral richten op verkoop via consumentenkanalen achter het net vissen wanneer klussen worden uitbesteed aan professionals. En zelfs als het aandeel uitbestede klussen blijft dalen zoals nu, dan wordt er nog steeds een enorm aantal klussen uitbesteed.

Dit zijn wel Europese gemiddelden en aandelen uitbestede klussen kunnen flink verschillen wanneer we kijken naar de afzonderlijke landen die we hebben onderzocht. Eveneens verschillen de soorten klussen en de partijen waaraan ze worden uitbesteed van land tot land. Voor een volledig overzicht van klusgedrag van consumenten, inclusief de soorten professionals waaraan klussen worden uitbesteed in 11 landen, verwijzen we naar het Q4 2021 rapport van de European Home Improvement Monitor van USP Marketing Consultancy.

Actueel nieuws

Voor meer informatie over onze expertise van en onderzoek naar bouwmaterialen kunt u contact opnemen met de verantwoordelijke partner hieronder.
We helpen u graag.

Onderzoek

Klanttevredenheid

Krijg inzicht in de beleving van uw klanten en breng de tevredenheid in kaart.

Branding

Hoe kan uw merk zich beter onderscheiden van de concurrentie? Hoe wordt het merk waardevoller voor uw doelgroep?

Customer journey

Een customer journey is de individuele ervaring van een klant met uw bedrijf.

Product Ontwikkeling

Zorg voor inzicht vanuit de eindgebruiker van uw product. En voorzie daarmee de ontwikkeling en design teams van relevante input.

Markt exploratie

Zorg voor de inzichten die u nodig heeft om succesvol te zijn in nieuwe markten

Pricing

Pricing is en blijft de grootste winst factor. Wij helpen u de juiste prijs bepalen voor uw producten.

Segmentatie

Begrijp de onvervulde behoeftes van uw (potentiele) klanten, identificeer potentie voor groei en bereik uw doelgroep op een effectieve manier.

Marktomvang

Breng je potentiele ROI in kaart door de grootte van uw markt in kaart te brengen en realistische sales targets te bepalen voor nieuwe markten.

Driver analyse

Weet welke elementen van de klantervaring de meeste impact hebben op tevredenheid, aanbevelingen en klantbehoud.

Nieuws

​Lees onze artikelen gebaseerd op de inzichten uit onze marktrapporten. 

Case Studies

Marktonderzoek Case Studies en industrie specifieke ervaring geven achtergrond en diepgang aan elk onderzoek project.

Over ons

Over ons, de organisatie en de mensen.

Over USP

Wat we doen, in woorden en getallen.

Ons team

Deze mensen maken USP.

Vacatures

We hebben verschillende uitdagende rollen.