EUROPESE CONSUMENTEN VERWACHTEN IN 2022 MEER UIT TE GEVEN AAN MINDER KLUSSEN IN HUIS

  • Door: Reinier Zuydgeest
  • 22 maart 2022
  • Doe Het Zelf

Door allerlei maatregelen tijdens twee door corona geplaagde jaren, brachten mensen noodgedwongen meer tijd thuis door, hadden ze meer tijd over en meer budget dat anders aan vakanties of uitjes uitgegeven zou worden. Dat heeft geresulteerd in een flinke toename van klussen in huis en een hoger budget dat daar de afgelopen twee jaar aan uitgegeven werd.

De hamvraag is of die stijging van het aantal klussen door zal zetten of dat de drang om de thuisomgeving te verbeteren tegelijk met de corona-maatregelen is verdwenen. Om daar antwoorden op te geven hebben we voor het Q4 2021 rapport van de European Home Improvement Monitor van USP Marketing Consultancy, 6.800 consumenten geïnterviewd en gevraagd naar hun plannen voor klussen in het komende jaar.

Iets minder klussen in huis verwacht…

De meerderheid van de Europese consumenten die we interviewden verwacht ongeveer net zo veel te klussen in 2022 als ze in 2021 hebben gedaan. Het aandeel consumenten dat verwacht het komend jaar meer te klussen is iets lager dan het aandeel dat verwacht minder klussen, wat betekent dat er netto verwacht wordt dat er minder klussen in huis gedaan gaan worden in 2022.

…maar er wordt een hoger budget aan uitgegeven

Hoewel er minder klussen gepland zijn, verwachten Europese consumenten wel meer uit te geven aan klussen in huis in 2022 dan ze in 2021 hebben gedaan.

Dat lijkt misschien paradoxaal, maar er zijn verschillende verklaringen voor te geven. Ten eerste kunnen klussen vrij onverwachts gedaan worden. Klussen zijn niet altijd gepland omdat de reden er voor zich pas later in het jaar laat zien, bijvoorbeeld. In dat geval doen consumenten dus meer klussen in 2022 dan ze aan het begin van dat jaar verwachten.

Het kan ook dat consumenten realistischer verwachtingen hebben dan in de bovenstaande verklaring het geval is. We hebben toch zeker allemaal meegekregen dat de prijzen van materialen de afgelopen tijd zijn gestegen. Bovendien zijn arbeidskosten hoog en stijgen die nog steeds. Die twee gegevens zijn een goede basis om te verwachten dat je in het komend jaar meer zal uitgeven aan minder klussen.

Een derde verklaring is dat mensen minder klussen plannen maar dat het grotere klussen zijn of dat er luxere producten voor gebruikt worden. Als een persoon in de afgelopen twee jaar een stoffige zolder tot thuiskantoor heeft omgetoverd, en de woonkamer met een lik verf een nieuw jasje heeft gekregen, is het nu misschien wel tijd voor de keuken, bijvoorbeeld. En misschien dat die persoon dan wel voor wat luxere keukenproducten kiest, omdat twee jaar pandemie hebben bewezen dat het loont om te investeren in een fijne thuisomgeving.

Deze redeneringen zijn gebaseerd op de onderzoeksresultaten van de European Home Improvement Monitor en op bijna drie decennia ervaring in de markt voor doe-het-zelf- en klusproducten. Voor een volledig overzicht van de plannen die Europese consumenten in 11 landen hebben voor klussen in huis, en of ze die zelf doen of uitbesteden, verwijzen we naar het Q4 2021 rapport van de European Home Improvement Monitor van USP Marketing Consultancy.

Actueel nieuws

Voor meer informatie over onze expertise van en onderzoek naar bouwmaterialen kunt u contact opnemen met de verantwoordelijke partner hieronder.
We helpen u graag.

Onderzoek

Klanttevredenheid

Krijg inzicht in de beleving van uw klanten en breng de tevredenheid in kaart.

Branding

Hoe kan uw merk zich beter onderscheiden van de concurrentie? Hoe wordt het merk waardevoller voor uw doelgroep?

Customer journey

Een customer journey is de individuele ervaring van een klant met uw bedrijf.

Product Ontwikkeling

Zorg voor inzicht vanuit de eindgebruiker van uw product. En voorzie daarmee de ontwikkeling en design teams van relevante input.

Markt exploratie

Zorg voor de inzichten die u nodig heeft om succesvol te zijn in nieuwe markten

Pricing

Pricing is en blijft de grootste winst factor. Wij helpen u de juiste prijs bepalen voor uw producten.

Segmentatie

Begrijp de onvervulde behoeftes van uw (potentiele) klanten, identificeer potentie voor groei en bereik uw doelgroep op een effectieve manier.

Marktomvang

Breng je potentiele ROI in kaart door de grootte van uw markt in kaart te brengen en realistische sales targets te bepalen voor nieuwe markten.

Driver analyse

Weet welke elementen van de klantervaring de meeste impact hebben op tevredenheid, aanbevelingen en klantbehoud.

Nieuws

​Lees onze artikelen gebaseerd op de inzichten uit onze marktrapporten. 

Case Studies

Marktonderzoek Case Studies en industrie specifieke ervaring geven achtergrond en diepgang aan elk onderzoek project.

Over ons

Over ons, de organisatie en de mensen.

Over USP

Wat we doen, in woorden en getallen.

Ons team

Deze mensen maken USP.

Vacatures

We hebben verschillende uitdagende rollen.