ELEKTRISCHE INSTALLATIESECTOR IS KLAAR VOOR VERDERE GROEI IN DUURZAAMHEID

European Electrical Installation Monitor Q2 2020 – USP Marketing Consultancy

De impact van duurzaamheid verschilt sterk tussen de landen

Op basis van de resultaten van de European Electrical Installation Monitor Q2 2020 is de impact van duurzaamheid het grootst in het Verenigd Koninkrijk, België, Frankrijk en Spanje. Daar is bijna de helft van de elektrische installatieprojecten beinvloed door duurzaamheidsoverwegingen. In Duitsland en Polen lijkt minder aandacht te zijn voor duurzaamheidsaspecten. Bij het maken van offertes, is het zeer ongebruikelijk voor installateurs om op welke manier dan ook na te denken over duurzaamheidsaspecten en deze te integreren.

Niettemin zal de impact van duurzaamheid op elektrische installaties toenemen

Steeds meer installateurs zijn bekend met het onderwerp en hebben ervaring in het omgaan met duurzaamheidsaspecten in hun projecten. Een overgrote meerderheid van de e-installateurs zag duurzaamheid de afgelopen twee jaar groeien in hun projecten. Bovendien verwachten installateurs dat het de komende twee jaar verder zal groeien. Duitsland, dat momenteel achterloopt, zal naar verwachting een inhaalslag maken, aangezien 74% van de Duitse installateurs een groeiende impact van duurzaamheid verwacht. Hetzelfde geldt voor Polen (52%), evenals de andere vijf landen die hier onder vallen.

Duurzaamheid zal worden gestimuleerd door andere belanghebbenden, niet de installateur

Gebouweigenaren (meest genoemde), architecten en overheden zijn de drijvende krachten achter duurzaamheid. Installateurs zelf nemen slechts kleine maatregelen, zoals recycling en het gebruik van gerecyclede materialen. Ze zullen hun eindklanten wel sporadisch over duurzaamheid adviseren. Echter in de meeste gevallen is de installateur er niet bewust mee bezig. De installateur zal dus niet voor een grote duurzaamheidsimpuls zorgen in de markt. Elke fabrikant die ‘duurzaamheid’ in de e-installatiesector verder wil stimuleren, kan zich voorlopig beter richten op de stakeholders die eerder in de keten staan.

Voor meer gedetailleerde informatie verwijzen wij u door naar de Q2 rapportage van de ‘European Electrical Installation Monitor 2020

Actueel nieuws

Voor meer informatie over onze expertise van en onderzoek naar bouwmaterialen kunt u contact opnemen met de verantwoordelijke partner hieronder.
We helpen u graag.

Onderzoek

Klanttevredenheid

Krijg inzicht in de beleving van uw klanten en breng de tevredenheid in kaart.

Branding

Hoe kan uw merk zich beter onderscheiden van de concurrentie? Hoe wordt het merk waardevoller voor uw doelgroep?

Customer journey

Een customer journey is de individuele ervaring van een klant met uw bedrijf.

Product Ontwikkeling

Zorg voor inzicht vanuit de eindgebruiker van uw product. En voorzie daarmee de ontwikkeling en design teams van relevante input.

Markt exploratie

Zorg voor de inzichten die u nodig heeft om succesvol te zijn in nieuwe markten

Pricing

Pricing is en blijft de grootste winst factor. Wij helpen u de juiste prijs bepalen voor uw producten.

Segmentatie

Begrijp de onvervulde behoeftes van uw (potentiele) klanten, identificeer potentie voor groei en bereik uw doelgroep op een effectieve manier.

Marktomvang

Breng je potentiele ROI in kaart door de grootte van uw markt in kaart te brengen en realistische sales targets te bepalen voor nieuwe markten.

Driver analyse

Weet welke elementen van de klantervaring de meeste impact hebben op tevredenheid, aanbevelingen en klantbehoud.

Nieuws

​Lees onze artikelen gebaseerd op de inzichten uit onze marktrapporten. 

Case Studies

Marktonderzoek Case Studies en industrie specifieke ervaring geven achtergrond en diepgang aan elk onderzoek project.

Over ons

Over ons, de organisatie en de mensen.

Over USP

Wat we doen, in woorden en getallen.

Ons team

Deze mensen maken USP.

Vacatures

We hebben verschillende uitdagende rollen.