DUURZAME SUBSIDIES VAN DE DEENSE OVERHEID BEREIKEN DE MEESTE CONSUMENTEN

Dit zijn enkele van de bevindingen van de European Home Improvement Monitor Q1 2021, uitgevoerd door USP Marketing Consultancy onder consumenten in 11 Europese landen.

European Home Improvement Monitor Q1 2021 – USP Marketing Consultancy

Consumenten in het Verenigd Koninkrijk zijn moeilijk te overtuigen voor duurzaamheidsinvesteringen

In USP’s European Home Improvement Monitor werden consumenten gevraagd of ze ooit gebruik hadden gemaakt van overheidssubsidies voor het verbeteren van de duurzaamheid van hun woning. En zo ja, hoeveel procent van hun totale investering werd betaald vanuit de subsidie? In de meeste Europese landen maakte ongeveer een kwart van de huishoudens ooit gebruik van een dergelijke subsidie. In Polen, Spanje en het Verenigd Koninkrijk is het aandeel huishoudens dat gebruikmaakt van duurzaamheidssubsidies aanzienlijk lager. Vooral in het Verenigd Koninkrijk is dit opmerkelijk omdat de huishoudens die wel gebruik hebben gemaakt van de overheidssubsidie, een groot deel van de investering terug kregen (69%). Ter vergelijk, in Denemarken maakte een derde van de consumenten gebruik van overheidssubsidies, terwijl slechts 27% van hun investeringen in duurzaamheid werd betaald door de overheid.

Geld besparen is de belangrijkste drijfveer voor duurzaamheid

Hoewel het beschermen van het milieu en het verhogen van het comfort niveau van de woning vaak drijfveren zijn voor duurzaamheidsoplossingen, is de belangrijkste motivatie geld besparen. Dit is het geval in tien van de elf landen uit het onderzoek. De enige uitzondering was Oostenrijk. De bescherming van het milieu is voor Oostenrijkse consumenten de belangrijkste reden om het duurzaamheidsniveau van hun woning te verbeteren.

European Home Improvement Monitor Q1 2021 – USP Marketing Consultancy

De Europese huishoudens hebben nog meer plannen om verdere verbeteringen ten aanzien van duurzaamheid in hun huis aan te brengen. De meerderheid van de huishoudens is zelfs van plan om dit binnen 12 maanden te doen. Het hoogste op hun verlanglijstje staan zonnepanelen (20%), waterbesparende kranen (19%) en de isolatie van hun woning verbeteren (18%). Ook is een aanzienlijk deel op zoek naar domotica oplossingen om energie te besparen (16%). In de Home Improvement Monitor heeft USP Marketing Consultancy de houding ten aanzien van duurzaamheidsoplossingen voor de Europese woningen onder 6,800 Europese huishoudens onderzocht.

Actueel nieuws

Voor meer informatie over onze expertise van en onderzoek naar bouwmaterialen kunt u contact opnemen met de verantwoordelijke partner hieronder.
We helpen u graag.

Onderzoek

Klanttevredenheid

Krijg inzicht in de beleving van uw klanten en breng de tevredenheid in kaart.

Branding

Hoe kan uw merk zich beter onderscheiden van de concurrentie? Hoe wordt het merk waardevoller voor uw doelgroep?

Customer journey

Een customer journey is de individuele ervaring van een klant met uw bedrijf.

Product Ontwikkeling

Zorg voor inzicht vanuit de eindgebruiker van uw product. En voorzie daarmee de ontwikkeling en design teams van relevante input.

Markt exploratie

Zorg voor de inzichten die u nodig heeft om succesvol te zijn in nieuwe markten

Pricing

Pricing is en blijft de grootste winst factor. Wij helpen u de juiste prijs bepalen voor uw producten.

Segmentatie

Begrijp de onvervulde behoeftes van uw (potentiele) klanten, identificeer potentie voor groei en bereik uw doelgroep op een effectieve manier.

Marktomvang

Breng je potentiele ROI in kaart door de grootte van uw markt in kaart te brengen en realistische sales targets te bepalen voor nieuwe markten.

Driver analyse

Weet welke elementen van de klantervaring de meeste impact hebben op tevredenheid, aanbevelingen en klantbehoud.

Nieuws

​Lees onze artikelen gebaseerd op de inzichten uit onze marktrapporten. 

Case Studies

Marktonderzoek Case Studies en industrie specifieke ervaring geven achtergrond en diepgang aan elk onderzoek project.

Over ons

Over ons, de organisatie en de mensen.

Over USP

Wat we doen, in woorden en getallen.

Ons team

Deze mensen maken USP.

Vacatures

We hebben verschillende uitdagende rollen.