DUURZAAMHEID SPEELT HET VAAKST EEN ROL IN NEDERLANDSE EN POOLSE INSTALLATIEPROJECTEN

Verduurzaming is een veelbesproken onderwerp en een belangrijke trend in de bouwsector. Deze sector gebruikt aanzienlijke hoeveelheden grondstoffen, produceert een flinke hoeveelheid afval, en gebouwen hebben een substantieel aandeel in de jaarlijkse uitstoot van CO2. Een manier om gebouwen klimaat-neutraler te maken is door ze uit te rusten met duurzame, energie-efficiënte systemen, die natuurlijk geïnstalleerd moeten worden door professionele installateurs.

Dat laatste simpele feit maakt w-installateurs uitstekende bronnen van informatie om te onderzoeken in hoeverre deze duurzame oplossingen daadwerkelijk worden gebruikt, en waar duurzaamheid de grootste rol speelt in installatieprojecten. We interviewden 700 w-installateurs uit zes Europese landen voor het Q4 2021 rapport van de European Mechanical Installation Monitor van USP Marketing Consultancy en hebben ze gevraagd hoe vaak duurzaamheid een rol speelt in hun projecten.

Polen en Nederland staan aan kop

Gemiddeld geven de installateurs uit deze zes landen samen aan dat duurzaamheid in 44% van hun projecten een rol speelt. Er zijn echter wel aanzienlijke verschillen tussen landen te zien. In het Verenigd Koninkrijk speelt in slechts 31% van de installatieprojecten een rol. Aan de andere kant van het spectrum nemen Nederland en Polen duidelijk de leiding. Daar speelt duurzaamheid een rol in respectievelijk 54% en 53% van de projecten.

Weinig verschillen tussen residentiele en niet-residentiele projecten

Bovenstaande illustratie laat ook het aandeel residentiele projecten zien waarin duurzaamheid een rol speelt. Deze residentiele aantallen verschillen over het algemeen niet zo veel van de totaalcijfers, wat betekent dat duurzaamheid in de zelfde mate een rol speelt in residentiele en niet-residentiele projecten. De enige uitzondering is Frankrijk, waar duurzaamheid in 42% van de installatieprojecten een rol speelt, maar minder vaak in acht wordt genomen bij projecten in residentiele sector (35%).

Voor producenten en merken van duurzame installatieproducten en oplossingen zijn deze cijfers en verschillen per regio bruikbaar om bijvoorbeeld te zien waar de vraag naar dergelijke producten hoger is, en waar een marketingcampagne die duurzaamheid benadrukt dus meer vruchten zal afwerpen. In andere gebieden waar duurzaamheid nog niet zo vaak in acht word genomen in installatieprojecten is er wellicht een mogelijkheid om een onderwijzende rol aan te nemen en een merk te presenteren als knowledge leader op het gebied van duurzame oplossingen.

Om het succes van een marketingstrategie te garanderen is echter meer gedetailleerde informatie nodig. Voor welke productgroepen is de vraag naar duurzame oplossingen bijvoorbeeld het grootst? En wat zijn de belangrijkste drijfveren van duurzaamheid in installatieprojecten? Deze details en nog veel meer inzichten zijn te vinden in het Q4 2021 rapport van de European Mechanical Installation Monitor van USP Marketing Consultancy.

Actueel nieuws

Voor meer informatie over onze expertise van en onderzoek naar bouwmaterialen kunt u contact opnemen met de verantwoordelijke partner hieronder.
We helpen u graag.

Onderzoek

Klanttevredenheid

Krijg inzicht in de beleving van uw klanten en breng de tevredenheid in kaart.

Branding

Hoe kan uw merk zich beter onderscheiden van de concurrentie? Hoe wordt het merk waardevoller voor uw doelgroep?

Customer journey

Een customer journey is de individuele ervaring van een klant met uw bedrijf.

Product Ontwikkeling

Zorg voor inzicht vanuit de eindgebruiker van uw product. En voorzie daarmee de ontwikkeling en design teams van relevante input.

Markt exploratie

Zorg voor de inzichten die u nodig heeft om succesvol te zijn in nieuwe markten

Pricing

Pricing is en blijft de grootste winst factor. Wij helpen u de juiste prijs bepalen voor uw producten.

Segmentatie

Begrijp de onvervulde behoeftes van uw (potentiele) klanten, identificeer potentie voor groei en bereik uw doelgroep op een effectieve manier.

Marktomvang

Breng je potentiele ROI in kaart door de grootte van uw markt in kaart te brengen en realistische sales targets te bepalen voor nieuwe markten.

Driver analyse

Weet welke elementen van de klantervaring de meeste impact hebben op tevredenheid, aanbevelingen en klantbehoud.

Nieuws

​Lees onze artikelen gebaseerd op de inzichten uit onze marktrapporten. 

Case Studies

Marktonderzoek Case Studies en industrie specifieke ervaring geven achtergrond en diepgang aan elk onderzoek project.

Over ons

Over ons, de organisatie en de mensen.

Over USP

Wat we doen, in woorden en getallen.

Ons team

Deze mensen maken USP.

Vacatures

We hebben verschillende uitdagende rollen.