DE INVLOED VAN DUURZAAMHEID BIJ HET KIEZEN VAN EEN BOUWMARKT

Meer dan 50% kan worden beïnvloed door duurzaamheidsaspecten bij de keuze voor een bouwmarkt

Het blijkt dat meer dan de helft van de Europese consumenten duurzaamheid belangrijk genoeg vindt om het hun beslissing te laten beïnvloeden over waar ze hun doe-het-zelf producten zullen kopen. Dat betekent dat meer dan de helft van deze consumenten kan worden overgehaald om te kiezen voor een bouwmarkt met een sterker duurzaamheidsimago. Dit aandeel is nog hoger bij de jongere generatie (60%).

Dit laat zien dat het inderdaad de moeite waard is voor bouwmarkten om aan hun duurzaamheidsimago te werken. Aspecten als het hebben van een breed assortiment milieuvriendelijke producten, bij voorkeur verpakt in milieuvriendelijke verpakkingen, dragen bij aan een positief beeld bij de consument. Bovendien wordt een bijdrage geleverd aan een beter milieu, bijvoorbeeld door te investeren in duurzame transport en logistiek.

Is de weg naar de bouwmarkt gewoon geplaveid met goede bedoelingen?

De resultaten laten zien dat meer dan de helft van de Europese consumenten niet alleen geeft om een beter milieu en een gezondere planeet, maar ook de intentie heeft om er naar te handelen bij het kiezen van een bouwmarkt. Maar dat betekent niet dat vijftig procent van de consumenten naar de meest duurzame doe-het-zelfzaak rent voor hun volgende doe-het-zelfklus.

Toegegeven, een winkel als Leroy Merlin, die het meest geassocieerd wordt met duurzaamheid in grote Europese markten zoals Polen, Frankrijk, Spanje en Italië, zal eerder die bewuste consumenten aantrekken dan andere winkels die minder geassocieerd zijn met duurzaamheid. Maar wat als de andere winkels om de hoek zijn, en de meest duurzame geachte bouwmarkt niet? Waarschijnlijk is de kans dan groot dat veel van deze consumenten gemak boven duurzaamheid zullen verkiezen.

Duurzaamheid is en blijft belangrijk

Ongeacht de daadwerkelijke actie van consumenten wordt duurzaamheid steeds belangrijker voor hen. Voor merken en fabrikanten die duurzame doe-het-zelf oplossingen aanbieden, is het niet alleen belangrijk om die duurzaamheidsaspecten in hun marketingstrategieën op te nemen, maar ook om aanwezig te zijn in bouwmarkten die geassocieerd worden met duurzaamheid.

Voor gedetailleerde informatie over welke bouwmarkten en merken het meest geassocieerd worden met duurzaamheid, en hoe belangrijk verschillende duurzaamheidsaspecten zijn voor consumenten in elf Europese landen, verwijzen we u graag naar het Q1 2021-rapport van de European Home Improvement Monitor.

Actueel nieuws

Voor meer informatie over onze expertise van en onderzoek naar bouwmaterialen kunt u contact opnemen met de verantwoordelijke partner hieronder.
We helpen u graag.

Onderzoek

Klanttevredenheid

Krijg inzicht in de beleving van uw klanten en breng de tevredenheid in kaart.

Branding

Hoe kan uw merk zich beter onderscheiden van de concurrentie? Hoe wordt het merk waardevoller voor uw doelgroep?

Customer journey

Een customer journey is de individuele ervaring van een klant met uw bedrijf.

Product Ontwikkeling

Zorg voor inzicht vanuit de eindgebruiker van uw product. En voorzie daarmee de ontwikkeling en design teams van relevante input.

Markt exploratie

Zorg voor de inzichten die u nodig heeft om succesvol te zijn in nieuwe markten

Pricing

Pricing is en blijft de grootste winst factor. Wij helpen u de juiste prijs bepalen voor uw producten.

Segmentatie

Begrijp de onvervulde behoeftes van uw (potentiele) klanten, identificeer potentie voor groei en bereik uw doelgroep op een effectieve manier.

Marktomvang

Breng je potentiele ROI in kaart door de grootte van uw markt in kaart te brengen en realistische sales targets te bepalen voor nieuwe markten.

Driver analyse

Weet welke elementen van de klantervaring de meeste impact hebben op tevredenheid, aanbevelingen en klantbehoud.

Nieuws

​Lees onze artikelen gebaseerd op de inzichten uit onze marktrapporten. 

Case Studies

Marktonderzoek Case Studies en industrie specifieke ervaring geven achtergrond en diepgang aan elk onderzoek project.

Over ons

Over ons, de organisatie en de mensen.

Over USP

Wat we doen, in woorden en getallen.

Ons team

Deze mensen maken USP.

Vacatures

We hebben verschillende uitdagende rollen.