DE INVLOED VAN AANNEMERS IN HET BESLUITVORMINGSPROCES VARIEERT OP BASIS VAN HET TYPE CONTRACT

  • Door: Zeynep Kutsal
  • 27 januari 2022
  • Bouw, DMU

Projectontwikkelaars werken meer met design-build-contracten

Aannemers zien zichzelf als meest invloedrijk in product- en merkkeuze. Over het algemeen heeft meer dan 50% van de aannemers inspraak in het ontwerpproces en meer dan 80% kan product- of merkspecificaties beïnvloeden. Het toenemende aantal projectontwikkelaars maakt een meer geïntegreerde waardeketen mogelijk, waardoor de aannemer nog meer macht krijgt in het besluitvormingsproces.

Projectontwikkelaars organiseren eerder verschillende diensten van een project binnen hun organisatie (bijvoorbeeld architectuur, engineering) en werken met design-build-contracten in plaats van met traditionele contracten. Als gevolg daarvan hebben projectontwikkelaars meer invloed, vooral in het ontwerpproces, maar ook in materiaal- en merkkeuze, dan niet-projectontwikkelaars.

Ze zijn ook meer bevoegd

Zoals te zien is in de onderstaande afbeelding, hebben projectontwikkelaars inderdaad meer invloed op de uiteindelijke besluitvorming dan niet-projectontwikkelaars. Ze hebben namelijk meer invloed op alle onderdelen van het proces, maar meestal zijn het eindbeslissers in merk- en productkeuze. Niet-projectontwikkelaars zijn in deze fasen vaker medebeslisser.

De DMU kennen is de sleutel tot succes

Algemene trends, zoals een meer geïntegreerde waardeketenstructuur en toenemende aantallen design-build-contracten, zorgen ervoor dat de DMU van de bouwsector evolueert. Om de effectiviteit van marketingstrategieën te optimaliseren, moeten fabrikanten op de hoogte blijven van de invloed van deze trends om er zeker van te zijn dat ze zich op de juiste mensen richten.

Voor meer informatie over trends die de DMU beïnvloeden, verwijzen we je naar het H2 2020 rapport van USP Marketing Consultancy’s European Contractor Monitor.

Actueel nieuws

Voor meer informatie over onze expertise van en onderzoek naar bouwmaterialen kunt u contact opnemen met de verantwoordelijke partner hieronder.
We helpen u graag.

Onderzoek

Klanttevredenheid

Krijg inzicht in de beleving van uw klanten en breng de tevredenheid in kaart.

Branding

Hoe kan uw merk zich beter onderscheiden van de concurrentie? Hoe wordt het merk waardevoller voor uw doelgroep?

Customer journey

Een customer journey is de individuele ervaring van een klant met uw bedrijf.

Product Ontwikkeling

Zorg voor inzicht vanuit de eindgebruiker van uw product. En voorzie daarmee de ontwikkeling en design teams van relevante input.

Markt exploratie

Zorg voor de inzichten die u nodig heeft om succesvol te zijn in nieuwe markten

Pricing

Pricing is en blijft de grootste winst factor. Wij helpen u de juiste prijs bepalen voor uw producten.

Segmentatie

Begrijp de onvervulde behoeftes van uw (potentiele) klanten, identificeer potentie voor groei en bereik uw doelgroep op een effectieve manier.

Marktomvang

Breng je potentiele ROI in kaart door de grootte van uw markt in kaart te brengen en realistische sales targets te bepalen voor nieuwe markten.

Driver analyse

Weet welke elementen van de klantervaring de meeste impact hebben op tevredenheid, aanbevelingen en klantbehoud.

Nieuws

​Lees onze artikelen gebaseerd op de inzichten uit onze marktrapporten. 

Case Studies

Marktonderzoek Case Studies en industrie specifieke ervaring geven achtergrond en diepgang aan elk onderzoek project.

Over ons

Over ons, de organisatie en de mensen.

Over USP

Wat we doen, in woorden en getallen.

Ons team

Deze mensen maken USP.

Vacatures

We hebben verschillende uitdagende rollen.