COVID-19 IMPACT OP DE EUROPESE TUIN EN LANDSCHAP MARKT

De impact van COVID-19 op de Europese tuinmarkt is te zien als we kijken naar de penetratie van mensen die onderhoud uitvoeren en renovatiewerkzaamheden in hun tuin vervangen. Op basis van USP multi-client onderzoeken onder consumenten is duidelijk te zien dat in februari minder mensen dan normaal in hun tuin werkten en dus producten voor de tuin kochten. Dit komt doordat winkels gesloten zijn, maar ook uit angst om naar de winkel te gaan om de producten te kopen die ze nodig hebben.

In sommige landen hoefden de tuincentra niet te sluiten (Zweden) of relatief vroeg open te gaan (Nederland). Dit leidde er direct toe dat meer mensen in hun tuin werkten en de producten voor de klus kochten dan normaal het geval zou zijn. Het mooie weer en de wens van consumenten om het thuis gezellig te maken, zolang ze daar maar moeten zitten, hebben dit gecreëerd.

Nu, in juli 2020, gaan we meer richting de normale penetratie, omdat veel consumenten hun (vertraagde) onderhouds-, reparatie- of vervangingswerkzaamheden in de tuin hebben gedaan. Er wordt echter niet verwacht dat mensen de komende maanden minder tuinarbeid zullen doen, wat betekent dat de Europese tuinmarkt hoogstwaarschijnlijk een positief resultaat zal melden.

USP European Garden Trend Monitor

USP heeft uitgebreide ervaring met het uitvoeren van kwantitatief onderzoek in de Europese tuinmarkt en biedt nu haar expertise aan om een Europese multiclient-studie te creëren om u gedetailleerde marktinformatie en inzichten in trendontwikkelingen te bieden. De European Garden Trend Monitor omvat dertien Europese markten, waar we uw eindklant zullen interviewen om u te voorzien van op feiten gebaseerde informatie over tuinkenmerken, uw branding en actuele trends in de markt, zoals smart garden, sustainable garden, city gardening, en outdoor living. Geïnteresseerd? Neem gerust contact met mij op!

Actueel nieuws

Voor meer informatie over onze expertise van en onderzoek naar bouwmaterialen kunt u contact opnemen met de verantwoordelijke partner hieronder.
We helpen u graag.

Onderzoek

Klanttevredenheid

Krijg inzicht in de beleving van uw klanten en breng de tevredenheid in kaart.

Branding

Hoe kan uw merk zich beter onderscheiden van de concurrentie? Hoe wordt het merk waardevoller voor uw doelgroep?

Customer journey

Een customer journey is de individuele ervaring van een klant met uw bedrijf.

Product Ontwikkeling

Zorg voor inzicht vanuit de eindgebruiker van uw product. En voorzie daarmee de ontwikkeling en design teams van relevante input.

Markt exploratie

Zorg voor de inzichten die u nodig heeft om succesvol te zijn in nieuwe markten

Pricing

Pricing is en blijft de grootste winst factor. Wij helpen u de juiste prijs bepalen voor uw producten.

Segmentatie

Begrijp de onvervulde behoeftes van uw (potentiele) klanten, identificeer potentie voor groei en bereik uw doelgroep op een effectieve manier.

Marktomvang

Breng je potentiele ROI in kaart door de grootte van uw markt in kaart te brengen en realistische sales targets te bepalen voor nieuwe markten.

Driver analyse

Weet welke elementen van de klantervaring de meeste impact hebben op tevredenheid, aanbevelingen en klantbehoud.

Nieuws

​Lees onze artikelen gebaseerd op de inzichten uit onze marktrapporten. 

Case Studies

Marktonderzoek Case Studies en industrie specifieke ervaring geven achtergrond en diepgang aan elk onderzoek project.

Over ons

Over ons, de organisatie en de mensen.

Over USP

Wat we doen, in woorden en getallen.

Ons team

Deze mensen maken USP.

Vacatures

We hebben verschillende uitdagende rollen.