CONSUMENT MEER BEPALEND BIJ AANKOOP VERF

Groei van online kanaal

Het is geen verrassing dat het aandeel van online kopen is gegroeid in de eerste helft van dit jaar. Terwijl inwoners van diverse Europese landen werd geadviseerd om thuis te blijven, nam online bestellen van producten een vlucht. Dit gegeven in combinatie met een piek in klusgedrag, leidt tot hoge online verkoopresultaten voor verf. Op Europees niveau is het aandeel voor online verfkanalen verdubbeld ten opzichte van 2019. Vooral in het Verenigd Koninkrijk is het online aandeel voor verf hoog (18% van alle verfaankopen vindt daar online plaats).

De rol van de professional minder belangrijk in de aankoop beslissing

In de eerste helft van dit jaar brachten Europeanen meer tijd thuis door dan normaal. Daarnaast was men niet altijd bereid om een professional thuis te ontvangen. Het leidde ertoe dat men zelf meer ging klussen en dus vaker een verfklus zelf uitvoerde. Om deze reden is het aandeel van professionals die de verf kopen voor een residentiële klus met 14% gedaald. Tevens lijkt het aandeel van de bouwmarkten te zijn gedaald, maar dit is deels gecompenseerd met een stijging van hun online verkopen. Geconcludeerd kan worden dat de veranderingen er in ieder geval voor hebben gezorgd dat de consument meer bepalend is geworden bij de aankoop van verf.

Het nieuwste rapport van de European Home Improvement Monitor richt zich op kanalen en de rol van online winkels bij de aankoop van klusproducten. Het onderzoek wordt maandelijks gehouden in 11 Europese-landen onder 26.400 consumenten per jaar. De resultaten zijn beschikbaar voor alle belangrijke categorieën in doe-het-zelf.

Actueel nieuws

Voor meer informatie over onze expertise van en onderzoek naar bouwmaterialen kunt u contact opnemen met de verantwoordelijke partner hieronder.
We helpen u graag.

Onderzoek

Klanttevredenheid

Krijg inzicht in de beleving van uw klanten en breng de tevredenheid in kaart.

Branding

Hoe kan uw merk zich beter onderscheiden van de concurrentie? Hoe wordt het merk waardevoller voor uw doelgroep?

Customer journey

Een customer journey is de individuele ervaring van een klant met uw bedrijf.

Product Ontwikkeling

Zorg voor inzicht vanuit de eindgebruiker van uw product. En voorzie daarmee de ontwikkeling en design teams van relevante input.

Markt exploratie

Zorg voor de inzichten die u nodig heeft om succesvol te zijn in nieuwe markten

Pricing

Pricing is en blijft de grootste winst factor. Wij helpen u de juiste prijs bepalen voor uw producten.

Segmentatie

Begrijp de onvervulde behoeftes van uw (potentiele) klanten, identificeer potentie voor groei en bereik uw doelgroep op een effectieve manier.

Marktomvang

Breng je potentiele ROI in kaart door de grootte van uw markt in kaart te brengen en realistische sales targets te bepalen voor nieuwe markten.

Driver analyse

Weet welke elementen van de klantervaring de meeste impact hebben op tevredenheid, aanbevelingen en klantbehoud.

Nieuws

​Lees onze artikelen gebaseerd op de inzichten uit onze marktrapporten. 

Case Studies

Marktonderzoek Case Studies en industrie specifieke ervaring geven achtergrond en diepgang aan elk onderzoek project.

Over ons

Over ons, de organisatie en de mensen.

Over USP

Wat we doen, in woorden en getallen.

Ons team

Deze mensen maken USP.

Vacatures

We hebben verschillende uitdagende rollen.