Case­studies

We begrijpen dat u voor u onderzoek toewijst aan een nieuwe onderzoekspartner, er zeker van wilt zijn dat die relevante expertise in huis heeft. Wegens vertrouwelijkheid van de data en gegevensbescherming van de klanten waarmee we werken, kunnen we zelden een volledige casestudie delen. Daarentegen willen we natuurlijk wel inzicht geven in het soort onderzoek en opdrachten die wij uitvoeren en de impact die onze resultaten hebben op onze klanten.

Hieronder vind u enkele voorbeelden van casestudies. Op onze website zult u verdere voorbeelden vinden van onze onderzoeken en hun impact. Schroom niet ons te bellen voor verdere uitleg. Onze consultants vertellen graag over onderzoeken die wij in uw vakgebied hebben uitgevoerd.

Casestudies

Lees meer over welke uitdagingen wij aangingen in deze casestudies.

Case study

Segmentatie

Onze klant, een vooraanstaand Nederlands bouwbedrijf, was zijn marktpositionering in de residentiële sector en de marketing en communicatiestrategie voor 2020 aan het uitwerken. Het doel van het onderzoek was om hun klantenbasis te verdelen in vier segmenten en voor elk segment een klantprofiel uit te werken om in de toekomst beter in de klantbehoefte te kunnen voorzien.

Case study

Productontwikkeling

Een Europese fabrikant van tuintegels had ondersteuning nodig bij het ontwikkelen van een innovatieve tuintegel. Het projectdoel was om te begrijpen en definiëren welke ontwikkelingen in dit productsegment de grootste impact zouden hebben op klanten met een focus op kwaliteit, krasvastheid, kosten, gebruiksgemak, etc..

Case study

Markttoegang

Een van onze klanten is een vooraanstaand merk van bouwmaterialen in de Verenigde Staten. Aangezien de Amerikaanse markt verzadigd en groei daar moeilijk te behalen is, wilde onze klant de Europese markt penetreren met het Amerikaanse assortiment. Omdat Europa nu eenmaal veel verschilt van de Verenigde Staten wat betreft concurrentie, groeiratio’s, marketing en sales, had onze klant een marktoverzicht nodig om te kunnen starten.

Case study

Klanttevredenheid

Een internationaal bedrijf voor elektronisch sluitwerk wil een marketing- en communicatiestrategie ontwikkelen voor elke divisie met als doel om de communicatie te verbeteren en daarmee klanttevredenheid, loyaliteit en share of wallet te doen groeien. Dit is noodzakelijk omdat het klantbestand afneemt terwijl concurrenten hun marktaandeel vergroten.

Case study

Klanttraject

Onze klant, een multinationale fabrikant van elektra, heeft een sterke positie in de professionele (B2B) markt, maar niet in de consumentenmarkt (B2C).

Case study

Brand tracking

Een vooraanstaande leverancier van toegangssystemen en grote speler op het gebied van sloten en beveiligingsproducten opereert in Europa met verschillende pan-Europese en lokale merken. Deze lokale merken hebben vaak een lange geschiedenis en zijn daardoor sterke merken wat betreft bekendheid en verkoop.

Case study

Merkpositionering

Om een merk succesvol te positioneren is consumenteninzicht essentieel. Merken worden toegeëigend in de geest van de consument, dus tenzij u weet hoe consumenten uw merk en dat van de concurrent beschouwen, weet u niet welke positionering en welke unieke waardepropositie het beste is voor uw merk.

Case study

Marktomvang

Een fabrikant van tuintegels benaderde ons om de mogelijkheden in de tuintegelmarkt in verschillende Europese landen in kaart te brengen. Deze klant wilde weten in welk aanbod aantrekkelijk zou zijn in welke markt, en wilde een overzicht van potentiële verkoopcijfers met het huidige portfolio en met een nieuw ontwikkelde tuintegel.

Neem contact op

Bel of email ons kantoor direct of vul uw contactgegevens hieronder in. Dan zal een van onze collega’s binnenkort contact met u opnemen.

Neem contact op met onze expert:

Dirk Hoogenboom

Neem contact op met onze expert:

Jan-Paul Schop

Onderzoek

Klanttevredenheid

Krijg inzicht in de beleving van uw klanten en breng de tevredenheid in kaart.

Branding

Hoe kan uw merk zich beter onderscheiden van de concurrentie? Hoe wordt het merk waardevoller voor uw doelgroep?

Customer journey

Een customer journey is de individuele ervaring van een klant met uw bedrijf.

Product Ontwikkeling

Zorg voor inzicht vanuit de eindgebruiker van uw product. En voorzie daarmee de ontwikkeling en design teams van relevante input.

Markt exploratie

Zorg voor de inzichten die u nodig heeft om succesvol te zijn in nieuwe markten

Pricing

Pricing is en blijft de grootste winst factor. Wij helpen u de juiste prijs bepalen voor uw producten.

Segmentatie

Begrijp de onvervulde behoeftes van uw (potentiele) klanten, identificeer potentie voor groei en bereik uw doelgroep op een effectieve manier.

Marktomvang

Breng je potentiele ROI in kaart door de grootte van uw markt in kaart te brengen en realistische sales targets te bepalen voor nieuwe markten.

Driver analyse

Weet welke elementen van de klantervaring de meeste impact hebben op tevredenheid, aanbevelingen en klantbehoud.

Nieuws

​Lees onze artikelen gebaseerd op de inzichten uit onze marktrapporten. 

Case Studies

Marktonderzoek Case Studies en industrie specifieke ervaring geven achtergrond en diepgang aan elk onderzoek project.

Over ons

Over ons, de organisatie en de mensen.

Over USP

Wat we doen, in woorden en getallen.

Ons team

Deze mensen maken USP.

Vacatures

We hebben verschillende uitdagende rollen.