BOUWSECTOR HOUDT ZIJN ADEM IN NU HET CORONAVIRUS EUROPA TREFT

Groot deel van de architecten verwachten een dalende omzet in de komende 12 maanden

De resultaten van de European Architectural Barometer zijn gebaseerd op enquêtes met architecten die tot vrijdag 13 maart werden uitgevoerd. Tot die tijd zagen we al een substantieel aantal architecten die een dalende omzet verwachten in de komende 12 maanden. Vooral in Italië en Polen verwachten architecten stevig geraakt te worden. Italië is uiteraard één van de landen die al in een eerder stadium geraakt werd door het virus en die de overheidsmaatregelen al voor langere tijd merken. Architecten in andere landen beginnen zich ook steeds meer zorgen te maken. Begin volgende week zullen deze cijfers opnieuw worden geüpdatet.

Percentage of architects expecting a negative turnover impact due to COVID-19 virus – USP Marketing Consultancy 

In eigenlijk alle landen wordt een substantiële omzetdaling verwacht in de komende 12 maanden

In alle landen, behalve België, Frankrijk en Duitsland, verwachten architectenbureaus (zowel diegenen die een negatieve invloed op hun omzet verwachten, als zij die geen negatieve invloed verwachten) een gemiddelde omzetverlies van minimaal 10%. Dit kan een significante impact hebben op de uitvoering van bouwprojecten in de komende jaren. Een daling in de omzet van architecten kan over een jaar resulteren in een daling van de bouwactiviteiten. Ook deze cijfers zullen aan het begin van de volgende week worden geüpdatet om te zien wat er in de verwachtingen van architecten is veranderd.

Estimated turnover loss of all architectural firms per country – USP Marketing Consultancy 

Huidige situatie; orderportefeuilles nemen af, maar nog geen teken van grootschalige uitstel of annuleringen in projecten

Architecten ervaren momenteel al een daling in hun orderportefeuilles. Op Europees niveau merkt meer dan een kwart van alle architecten een daling. Ongeveer 15% geeft aan dat hun orderportefeuilles al met meer dan 5% zijn afgenomen ten opzichte van het vorige kwartaal, dat is een sterke stijging in vergelijking met de situatie in Q4 2019.

Tot zover lijkt het erop dat veel bouwprojecten door zullen gaan. Het aantal architecten dat directe annuleringen of uitstel van hun projecten ervaart bleef redelijk stabiel tot en met vrijdag 13 maart. In onze update volgende week zullen de laatste cijfers gedeeld worden, en deze cijfers worden uitgesplitst per land.

Actueel nieuws

Voor meer informatie over onze expertise van en onderzoek naar bouwmaterialen kunt u contact opnemen met de verantwoordelijke partner hieronder.
We helpen u graag.

Onderzoek

Klanttevredenheid

Krijg inzicht in de beleving van uw klanten en breng de tevredenheid in kaart.

Branding

Hoe kan uw merk zich beter onderscheiden van de concurrentie? Hoe wordt het merk waardevoller voor uw doelgroep?

Customer journey

Een customer journey is de individuele ervaring van een klant met uw bedrijf.

Product Ontwikkeling

Zorg voor inzicht vanuit de eindgebruiker van uw product. En voorzie daarmee de ontwikkeling en design teams van relevante input.

Markt exploratie

Zorg voor de inzichten die u nodig heeft om succesvol te zijn in nieuwe markten

Pricing

Pricing is en blijft de grootste winst factor. Wij helpen u de juiste prijs bepalen voor uw producten.

Segmentatie

Begrijp de onvervulde behoeftes van uw (potentiele) klanten, identificeer potentie voor groei en bereik uw doelgroep op een effectieve manier.

Marktomvang

Breng je potentiele ROI in kaart door de grootte van uw markt in kaart te brengen en realistische sales targets te bepalen voor nieuwe markten.

Driver analyse

Weet welke elementen van de klantervaring de meeste impact hebben op tevredenheid, aanbevelingen en klantbehoud.

Nieuws

​Lees onze artikelen gebaseerd op de inzichten uit onze marktrapporten. 

Case Studies

Marktonderzoek Case Studies en industrie specifieke ervaring geven achtergrond en diepgang aan elk onderzoek project.

Over ons

Over ons, de organisatie en de mensen.

Over USP

Wat we doen, in woorden en getallen.

Ons team

Deze mensen maken USP.

Vacatures

We hebben verschillende uitdagende rollen.