BETON DOMINEERT NOG STEEDS PREFABRICAGE

  • Door: Dirk Hoogenboom
  • 28 januari 2022
  • Bouw, Prefab

Beton

De resultaten van het Q3 2019 rapport van de European Architectural Barometer van USP laten zien dat beton het dominante materiaal is bij toepassing van geprefabriceerde bouwelementen voor gevels, vloeren, platte daken en badkamers.

Het probleem is dat, gezien de trends van duurzaamheid en circulariteit in de bouw, beton een nogal negatief beeld heeft gekregen. Niet alleen veroorzaakt de productie van beton veel CO2-uitstoot, ook het proces dat nodig is om oud beton te hergebruiken voor het bereiken van circulariteit veroorzaakt veel uitstoot, wat leidt tot een niet duurzaam imago van beton.

Hout

Hout daarentegen wordt in termen van uitstoot als een duurzamer materiaal beschouwd, omdat er veel CO2 uit de lucht wordt gehaald tijdens de groei van een boom. Hout blijkt het dominante materiaal voor geprefabriceerde elementen die worden toegepast voor dakkapellen en hellende daken, op basis van resultaten uit 1600 interviews met architecten uit acht Europese landen. 

Conclusie

Hoewel beton momenteel het dominante materiaal is, is het moeilijk te voorspellen of een grotere vraag naar duurzaamheid het gebruik van geprefabriceerde bouwelementen in de toekomst zal belemmeren, of zal leiden tot meer duurzame materialen die de prefabmarkt zullen overnemen. Beton wordt voortdurend ontwikkeld en er bestaat een grote kans dat beton in de toekomst duurzamer zal zijn, bijvoorbeeld door de ontwikkeling van technologieën voor beton in gevels om ook CO2 uit de lucht te absorberen. Voor meer gedetailleerde informatie over dit onderwerp verwijzen wij u graag naar het Q3 2019 rapport van de European Architectural Barometer.

Actueel nieuws

Voor meer informatie over onze expertise van en onderzoek naar bouwmaterialen kunt u contact opnemen met de verantwoordelijke partner hieronder.
We helpen u graag.

Onderzoek

Klanttevredenheid

Krijg inzicht in de beleving van uw klanten en breng de tevredenheid in kaart.

Branding

Hoe kan uw merk zich beter onderscheiden van de concurrentie? Hoe wordt het merk waardevoller voor uw doelgroep?

Customer journey

Een customer journey is de individuele ervaring van een klant met uw bedrijf.

Product Ontwikkeling

Zorg voor inzicht vanuit de eindgebruiker van uw product. En voorzie daarmee de ontwikkeling en design teams van relevante input.

Markt exploratie

Zorg voor de inzichten die u nodig heeft om succesvol te zijn in nieuwe markten

Pricing

Pricing is en blijft de grootste winst factor. Wij helpen u de juiste prijs bepalen voor uw producten.

Segmentatie

Begrijp de onvervulde behoeftes van uw (potentiele) klanten, identificeer potentie voor groei en bereik uw doelgroep op een effectieve manier.

Marktomvang

Breng je potentiele ROI in kaart door de grootte van uw markt in kaart te brengen en realistische sales targets te bepalen voor nieuwe markten.

Driver analyse

Weet welke elementen van de klantervaring de meeste impact hebben op tevredenheid, aanbevelingen en klantbehoud.

Nieuws

​Lees onze artikelen gebaseerd op de inzichten uit onze marktrapporten. 

Case Studies

Marktonderzoek Case Studies en industrie specifieke ervaring geven achtergrond en diepgang aan elk onderzoek project.

Over ons

Over ons, de organisatie en de mensen.

Over USP

Wat we doen, in woorden en getallen.

Ons team

Deze mensen maken USP.

Vacatures

We hebben verschillende uitdagende rollen.