AANNEMERS’ KIJK OP FYSIEKE VERSUS VIRTUELE VAKBEURZEN

  • Door: Boris Stankov
  • 22 maart 2022
  • Bouw

Minder fysieke vakbeurzen tijdens de pandemie

Zoals verwacht is het aandeel aannemers dat fysieke vakbeurzen bezocht afgenomen. In 2019 bezocht ongeveer de helft van de Europese aannemers vakbeurzen, terwijl dat in 2021 iets minder dan een derde was. De daling laat inderdaad het effect van de pandemie zien, maar er blijkt ook dat een substantieel deel van de aannemers nog wel naar vakbeurzen kon gaan tijdens de pandemie.

Het alternatief, virtuele vakbeurzen, werd in 2021 bezocht door ongeveer 15% van de aannemers. Dat lijkt misschien niet heel veel, maar gezien de doorgaans traditionele mentaliteit van aannemers is een stijging tot 15% in twee jaar tijd een flinke prestatie.

Virtuele vakbeurzen worden verwacht te blijven

Uit het bovenstaande blijkt het disruptieve effect van de pandemie, maar gezien wat we de afgelopen twee jaar hebben doorgemaakt is dat geen verrassing. Interessanter is wat er de komende jaren gaat gebeuren met de vakbeurzen, jaren waarin de pandemie hopelijk geen invloed meer heeft.

Europese aannemers verwachten duidelijk dat ze de komende jaren weer meer fysieke vakbeurzen zullen bezoeken. Vier van de tien denkt dat het bezoek aan fysieke vakbeurzen de komende drie jaar zal stijgen, en 44% denkt dat het gelijk blijft met huidige aantallen.

Interessant is dat verwacht wordt dat virtuele vakbeurzen zullen blijven bestaan na de pandemie. Twee van de tien aannemers denkt dat gebruik van virtuele vakbeurzen zal stijgen, een zelfde aandeel dat het zal dalen, en maar liefst de helft van de aannemers denkt dat gebruik op huidige niveaus zal blijven.

Als hun verwachtingen uitkomen zou de virtuele vakbeurs de komende jaren een solide en lucratief kanaal kunnen worden voor fabrikanten om aannemers te bereiken en hun merken en producten te tonen. Gezien de over het algemeen traditionele instelling van de aannemers en de drang die we allemaal hebben om weer terug te gaan naar normaal, is het echter moeilijk voor te stellen dat gebruik van virtuele vakbeurzen sterk zal stijgen.

Het bovenstaande laat de ontwikkeling van vakbeurzen tijdens de pandemie zien, maar dat is slechts één van de vele kanalen die aannemers gebruiken om zich te informeren. Voor de ontwikkeling van het gebruik van alle mediakanalen onder aannemers verwijzen we naar het Q4 2021 Contractor Monitor rapport van USP Marketing Consultancy.

Actueel nieuws

Voor meer informatie over onze expertise van en onderzoek naar bouwmaterialen kunt u contact opnemen met de verantwoordelijke partner hieronder.
We helpen u graag.

Onderzoek

Klanttevredenheid

Krijg inzicht in de beleving van uw klanten en breng de tevredenheid in kaart.

Branding

Hoe kan uw merk zich beter onderscheiden van de concurrentie? Hoe wordt het merk waardevoller voor uw doelgroep?

Customer journey

Een customer journey is de individuele ervaring van een klant met uw bedrijf.

Product Ontwikkeling

Zorg voor inzicht vanuit de eindgebruiker van uw product. En voorzie daarmee de ontwikkeling en design teams van relevante input.

Markt exploratie

Zorg voor de inzichten die u nodig heeft om succesvol te zijn in nieuwe markten

Pricing

Pricing is en blijft de grootste winst factor. Wij helpen u de juiste prijs bepalen voor uw producten.

Segmentatie

Begrijp de onvervulde behoeftes van uw (potentiele) klanten, identificeer potentie voor groei en bereik uw doelgroep op een effectieve manier.

Marktomvang

Breng je potentiele ROI in kaart door de grootte van uw markt in kaart te brengen en realistische sales targets te bepalen voor nieuwe markten.

Driver analyse

Weet welke elementen van de klantervaring de meeste impact hebben op tevredenheid, aanbevelingen en klantbehoud.

Nieuws

​Lees onze artikelen gebaseerd op de inzichten uit onze marktrapporten. 

Case Studies

Marktonderzoek Case Studies en industrie specifieke ervaring geven achtergrond en diepgang aan elk onderzoek project.

Over ons

Over ons, de organisatie en de mensen.

Over USP

Wat we doen, in woorden en getallen.

Ons team

Deze mensen maken USP.

Vacatures

We hebben verschillende uitdagende rollen.